ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ αεροσκάφος στον αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος», το οποίο κατασχέθηκε λόγω χρέους της ιδιοκτήτριας εταιρείας, είναι ένα ακόμα παράδειγμα της αδιαφορίας, θα λέγαμε επιεικώς, που δείχνει το ελληνικό Δημόσιο για την προστασία και την αξιοποίηση της περιουσίας του. Θα διαφωνήσουμε με την πρόταση το αεροσκάφος που είναι παροπλισμένο, να ποντιστεί στο βυθό της θάλασσας στην περιοχή της Νέας Ηρακλείτσας, ώστε να δημιουργηθεί ένας τεχνητός ύφαλος για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού. Δεν πρόκειται για το διάσημο ναυάγιο του εμπορικού πλοίου, το οποίο προσάραξε στην διάσημη ακτή της Ζακύνθου, το οποίο έγινε πόλος έλξης τουριστών. Θα ήταν διαφορετικό αν το αεροσκάφος ήταν του β΄ παγκοσμίου πολέμου και το κατέρριψε μαχητικό στην θάλασσα. Αλλά, δεν μπορεί κάποιος να πάρει ένα λειτουργικό αεροσκάφος και να το βυθίσει στην θάλασσα, προκειμένου να το επισκέπτονται δύτες.

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ με την πρόταση, το κατασχεμένο αεροσκάφος να ενταχθεί στην Πολεμική Αεροπορία και να χρησιμοποιείται για τις μεταφορές εφοδίων, εξοπλισμού, προσωπικού και για την εξυπηρέτηση άλλων αναγκών των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, είτε εντός, είτε εκτός των ελληνικών συνόρων. Είμαστε βέβαιοι ότι, οι άρτια καταρτισμένοι και έμπειροι μηχανικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, θα ελέγξουν εξονυχιστικά το αεροσκάφος και θα το καταστήσουν, πάλι, λειτουργικό.

ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ δεν επιθυμεί να παραχωρήσει το αεροσκάφος στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, μπορεί να το παραχωρήσει, με ένα λογικό χρηματικό ποσό, στην εταιρεία Egnatia Aviation, που εδρεύει στο αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα, για να ενταχθεί στον στόλο των εκπαιδευτικών αεροσκαφών της εταιρείας. Δηλαδή, να χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση των σπουδαστών της σχολής. Νομίζουμε πως οι ιδιοκτήτες της Egnatia Aviation, δεν θα χάσουν κάτι εάν κάνουν μία σχετική συζήτηση με τον αρμόδιο υπουργό. Εάν δεν κάνουμε λάθος, η εταιρεία έχει στον στόλο της μικρά εκπαιδευτικά αεροσκάφη. Επομένως, θα βοηθούσε στην πρακτική άσκηση η χρησιμοποίηση ενός μεγαλύτερου εμπορικού αεροσκάφους, το οποίο έχει το ίδιο μέγεθος, περίπου, με τα επιβατικά αεροσκάφη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.