ΕΊΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗ η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής όπου κατέπεσε, φλεγόμενο, το μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Antonov 12. το οποίο μετέφερε, όπως αναφέρθηκε επισήμως, πολεμικό υλικό από την Σερβία προς την χώρα του Μπαγκλαντές. Ωστόσο, την ανησυχία αυτή υποδαυλίζουν, κατά την άποψη μας, ορισμένοι τηλεσχολιαστές, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης, που προσπαθούν να κρατήσουν το θέμα στην επικαιρότητα και αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών τους. Για να πετύχουν τον στόχο τους, λοιπόν, χρησιμοποιούν την γνωστή «συνταγή», δηλαδή την υπερβολή στην κάλυψη του γεγονότος, την ίντριγκα και αρκετές φορές τις ψευδείς ειδήσεις.

ΕΜΕΙΣ θα συστήσουμε στους κατοίκους των χωριών του Δήμου Παγγαίου γύρω από τον τόπο που κατέπεσε το ουκρανικό αεροσκάφος, να ενημερώνονται μόνο από τις επίσημες πηγές, δηλαδή την κυβέρνηση και τις Υπηρεσίες που εμπλέκονται με την διαχείριση του αεροπορικού δυστυχήματος. Δεν πρέπει να λησμονούμε, ακόμα, ότι βρισκόμαστε σε πολύ πρώιμη φάση και δεν είναι δυνατό να υπάρξουν ασφαλή πορίσματα, πριν να τελειώσει η απαραίτητη ερευνητική διαδικασία.

ΑΠΌ ΤΗΝ ΆΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ, δεν θα υπεισέλθουμε στην πολιτική πτυχή και εκμετάλλευση ενός αεροπορικού δυστυχήματος. Διαβάσαμε, για παράδειγμα, την ανακοίνωση που εξέδωσε η Τομεακή Οργάνωση Καβάλας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία του μεταγωγικού αεροσκάφους συνεργάζεται στενά με το ΝΑΤΟ και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), για την επείγουσα (αερο)μεταφορά στρατιωτικού υλικού.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ, ή ακούγοντας, οι απλοί πολίτες τέτοιες τοποθετήσεις, είναι εύλογο να «διεγείρεται» η φαντασία τους και να διογκώνουν, στην συνέχεια, την πραγματικότητα, κυρίως γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να εντυπωσιάσουν τους διαδικτυακούς «φίλους» τους. Υπό αυτές τις συνθήκες, όμως, δεν υπάρχει έγκυρη και ασφαλής ενημέρωση. Θα επαναλάβουμε, επομένως, πως οι μοναδικές ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, είναι οι επίσημες Αρχές, οι οποίες δεν ολοκλήρωσαν την ερευνητική δουλειά τους. Έως τότε, να είστε πολύ επιφυλακτικοί σε οποιαδήποτε δήλωση, εκτίμηση, ή ανάλυση θα ακούσετε, ή θα διαβάσετε στα Μέσα Ενημέρωσης και στο διαδίκτυο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.