ΕΊΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι αρκετοί επισκέπτες, κυρίως από τις όμορες περιοχές της νότιας Βουλγαρίας, που προτιμούν περισσότερο το παραλιακό μέτωπο του ηπειρωτικού τμήματος του Νομού Καβάλας, αποφεύγουν να κάνουν έξοδα στον τόπο που επισκέπτονται. Πρόκειται για ανθρώπους με μεσαία εισοδήματα στην πατρίδα τους, που θέλουν κι αυτοί να απολαύσουν τις όμορφες παραλίες και την ζεστή θάλασσα του Αιγαίου πελάγους. Αλλά, επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για την διαμονή τους σε ξενοδοχείο, ενοικιαζόμενο δωμάτιο, ή κατάλυμα βραχύβιας μίσθωσης (airbnb), κάνουν αυθημερόν αποδράσεις από την Βουλγαρία. Δηλαδή, αναχωρούν πολύ πρωί από τα σπίτια τους, για να φτάσουν νωρίς σε μία παραλία, όπου περνάνε την υπόλοιπη ημέρα και επιστρέφουν την νύχτα στην Βουλγαρία. Αυτή η μερίδα των οδικών τουριστών, σαφώς, δεν έρχεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Νομό Καβάλας, για να αφήσει χρήματα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα τουριστικά καταλύματα και γενικότερα στην τοπική αγορά. Πιστεύουμε ότι αυτοί οι επισκέπτες είναι η μειοψηφία, αλλά είναι ευπρόσδεκτοι όλοι! Διότι, όλοι συμβάλλουν στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή μας. Οφείλουμε, οι ντόπιοι, να παρέχουμε την φιλοξενία μας σε κάθε επισκέπτη, γιατί είμαστε σίγουροι πως εκείνοι που κάνουν τις αυθημερόν αποδράσεις, όταν θα αποκτήσουν την οικονομική δυνατότητα, θα αυξήσουν τις ημέρες διαμονής τους. Αν τους ρωτήσετε, θα απαντήσουν, χωρίς ενδοιασμό, ότι θέλουν να παραμείνουν περισσότερες ημέρες και να χαρούν την θάλασσα, την κουζίνα και ότι άλλο προσφέρει ο Νομός Καβάλας.

ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ, είναι στο χέρι των επαγγελματιών του τουρισμού (και όχι μόνο), να κάνουν τους ανθρώπους αυτούς να θέλουν να περάσουν περισσότερες ημέρες στον προορισμό που επιλέγουν. Γι’ αυτό, πρέπει να εστιάσουν στην φιλοξενία και στην συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών, για να είναι ικανοποιημένοι οι επισκέπτες. Να σταματήσουν οι επαγγελματίες, επιτέλους, να βλέπουν τον επισκέπτη σαν «πορτοφόλι» και να τον αντιμετωπίζουν ως άνθρωπο που έχει ανάγκες. Και η σημαντικότερη ανάγκη, είναι η ανθρώπινη επικοινωνία. Οι Έλληνες, από αρχαιοτάτων ετών, θεωρούσαν τον επισκέπτη «ιερό» πρόσωπο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.