Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ είναι η κορύφωση της τουριστικής περιόδου και η επιβατική κίνηση στα λιμάνια και στα πορθμεία εκτινάσσεται. Στο πορθμείο της Κεραμωτής σχηματίζεται μακριά «ουρά» από οχήματα που έχουν προορισμό το νησί της Θάσου. Και ο βασικός λόγος είναι τα πυκνά δρομολόγια των πλοίων, που μαζί με την μικρή απόσταση σε ναυτικά μίλια, προσελκύει μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών. Πολλοί εξ αυτών είναι αλλοδαποί και κυρίως επισκέπτες από την Ρουμανία, την Βουλγαρία, την Σερβία, την Τουρκία και άλλες χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, που έχουν την δυνατότητα να φτάσουν στην Ελλάδα και μέχρι την Κεραμωτή οδικώς.

ΑΠΌ ΤΗΝ ΆΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ, τα εκατοντάδες οχήματα και οι χιλιάδες επισκέπτες δημιουργούν έντονη αναστάτωση στην καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας και οξύνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Τα προηγούμενα έτη υπήρξε διαμαρτυρία για τα βαρέα οχήματα που κινούνται μέσα στον οικισμό, με ότι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια, τον θόρυβο, την σκόνη και γενικότερα την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των παραθεριστών. Ο Δήμος Νέστου αναγκάστηκε να απαγορεύσει την κίνηση των βαρέων οχημάτων, ωστόσο το κυκλοφοριακό δεν βελτιώθηκε.

ΘΕΩΡΟΥΜΕ ότι πρέπει να αρχίσει μία σοβαρή συζήτηση, αρχικά μεταξύ του Δήμου Νέστου και του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, που διαχειρίζεται το πορθμείο Κεραμωτής, με σκοπό την κατασκευή καινούργιας προβλήτας έξω από τον οικισμό, ώστε να σταματήσει η διέλευση τόσο μεγάλου αριθμού οχημάτων κάθε καλοκαίρι. Οι δύο φορείς θα επιλέξουν τον κατάλληλο χώρο και εν συνεχεία, θα υποβάλλουν πρόταση προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και την κεντρική διοίκηση, για την χρηματοδότηση του έργου.

Η ΥΠΆΡΧΟΥΣΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ, κατά την άποψη μας, πρέπει να ενοποιηθεί με την Σκάλα και την εμπορική προβλήτα, για να αποτελέσουν μία χερσαία ζώνη, που θα χαίρονται τον περίπατο τους οι ντόπιοι και οι επισκέπτες και θα μπορούν να ελλιμενίζονται μόνο τουριστικά σκάφη. Σε συνδυασμό με την αύξηση των τουριστικών καταλυμάτων και την υπέροχη παραλία της «Αμμόγλωσσας», η Κεραμωτή θα αναδειχτεί σε θέρετρο και όχι μόνο ένα πορθμείο που διακινούνται επιβάτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.