ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του υπουργού, Νίκου Παναγιωτόπουλου, η Καβάλα, αλλά και όλη η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, θα έχαναν μία σημαντική Μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας. Αναφερόμαστε στο Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης, το οποίο με απόφαση του Ανωτάτου Αεροπορικού Συμβουλίου το 2017 επρόκειτο να καταργηθεί! Αμέσως υπήρξε αντίδραση από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με την στήριξη του Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος ήταν τότε βουλευτής της «αξιωματικής αντιπολίτευσης».

ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΎ ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, για τα εθνικά ζητήματα, είναι αδιανόητο να καταργούνται Μονάδες των ενόπλων δυνάμεων. Ιδιαίτερα σε περιοχές που έχουν στρατηγική σημασία. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι το «προπύργιο» της Ελλάδας, με τις χώρες στα βόρεια και ανατολικά χερσαία σύνορα. Το «προπύργιο» αυτό πρέπει να είναι ισχυρό, δηλαδή να έχει ότι καλύτερο διαθέτουν οι ένοπλες δυνάμεις, για την αποτροπή οποιασδήποτε επιθετικής ενέργειας, από οποιονδήποτε προσβάλλει την εθνική κυριαρχία.

ΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΑΠΌΣΠΑΣΜΑ στην Χρυσούπολη, στον αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος», επιτελεί πολύ σοβαρό ρόλο. Όχι μόνο στρατιωτικό, αλλά και κοινωνικό. Είναι σημαντικός παράγοντας για την αεράμυνα και για την προστασία του δασικού πλούτου από τις πυρκαγιές. Δεν καταλαβαίνουμε πως η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου εθνικής άμυνας υιοθέτησε την απόφαση του Ανωτάτου Αεροπορικού Συμβουλίου για την κατάργηση της συγκεκριμένης Μονάδας. Ο σημερινός υπουργός θα έλαβε υπόψη, την αλλαγή του ρόλου του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, το οποίο έγινε «βάση» και «ορμητήριο» των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η βάση αυτή, για να είναι ασφαλής, χρειάζεται Μονάδες που παρέχουν αεράμυνα, όπως το Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης. Θεωρούμε, επομένως, ότι τα επόμενα έτη, η Ελλάδα σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, θα αναβαθμίσουν το Αεροπορικό Απόσπασμα και τις υπηρεσίες που θα παρέχει στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.