Η ΚΥΡΙΑΚΗ των (εθνικών) εκλογών έφτασε! Μερικοί συνεχίζουν να κάνουν εκτίμηση για υψηλό ποσοστό αποχής των πολιτών. Ευελπιστούμε να διαψευστούν, διότι η αποχή είναι μεγάλο πλήγμα για την δημοκρατία, αλλά και για την προσπάθεια να σταματήσει ο «φαύλος κύκλος» της μεταπολίτευσης. Δεν αποκλείεται, το βράδυ της Κυριακής 21 Μαΐου 2023, τα λεγόμενα συστημικά κόμματα να καταλάβουν τις πρώτες θέσεις. Ωστόσο, αν καταγραφεί υψηλό ποσοστό αποχής στις εκλογές, τα συστημικά κόμματα θα είναι ενισχυμένα και θα διαμορφώσουν το δικό τους πολιτικό σκηνικό.

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ αυτά, αναφερόμαστε στα κόμματα που βρίσκονται στο εθνικό Κοινοβούλιο, έχουν δημιουργήσει οπαδούς, που μεταφέρονται από κόμμα σε κόμμα, αναλόγως της ικανοποίησής τους από τα «πεπραγμένα» του εκάστοτε κυβερνητικού σχήματος. Οι ψηφοφόροι αυτοί, δηλαδή, λειτουργούν καταψηφίζοντας, ή ψηφίζοντας με κριτήριο το ατομικό συμφέρον. Πρόκειται για ψηφοφόρους συγκεκριμένων ηλικιακών ομάδων, που αποτελούν τον «παραγωγικό» ιστό της κοινωνίας.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, για να γίνει πράξη η ήττα του μεταπολιτευτικού συστήματος, πρέπει να ανανεωθεί (ηλικιακά) το εκλογικό σώμα. Συγκεκριμένα, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι νέοι άνθρωποι, που δεν «γαλουχήθηκαν» με τις ιδεολογίες της μεταπολίτευσης. Καλούμε τους νέους ανθρώπους να ψηφίσουν και να επιλέξουμε οποιοδήποτε κόμμα, πλην αυτών που βρίσκονται στην Βουλή. Η χαμένη ψήφος, είναι η αποχή, η λευκή και η άκυρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.