Μουρμουρίσματα

0
52

ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ, το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού ¨Λιμένα Καβάλας να μην εγκρίνει (ομόφωνα) την σύμβαση υπο-παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης σταθμού πολλαπλών χρήσεων στο λιμάνι «Φίλιππος Β»; Όχι βέβαια, διότι την εκμετάλλευση του λιμανιού «Φίλιππος Β» ανέλαβε το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., δηλαδή ο μοναδικός μέτοχος της Ο.Λ.Κ. Ανώνυμη Εταιρεία. Το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. επέλεξε τον «επενδυτή», που είναι η κοινοπραξία «ΣΑΡΙΣΑ» των εταιρειών Blacksummit, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ευρωπαϊκές Επενδύσεις και Επιχειρήσεις Αεροδιαστημικής. Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ο.Λ.Κ. είχε τυπικό χαρακτήρα.

Ο ΤΡΟΠΟΣ της αξιοποίησης του λιμανιού, δηλαδή η υπο-παραχώρηση δραστηριότητας σε ιδιώτη, είναι πολιτική απόφαση. Η ελληνική κυβέρνηση έδωσε την «εντολή» και το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. έκανε πράξη την βούληση της κεντρικής διοίκησης. Από την ημέρα που δόθηκε η εντολή στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., έπαψε να έχει σχέση ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας με το λιμάνι «Φίλιππος Β». Και από την ημέρα που θα υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. και της κοινοπραξίας εταιρειών, δεν θα έχει κανέναν λόγο ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας στην υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου.

ΚΙ ΑΣ ΛΕΕΙ η διοίκηση του Ο.Λ.Κ., στην (χαρμόσυνη) ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι: «Αδιαμφισβήτητα, από την πλευρά μας, ως διοίκηση της Ο.Λ.Κ. Α.Ε., δεσμευόμαστε να σταθούμε αρωγοί στην εξέλιξη της μείζονος αυτής επενδυτικής προσπάθειας, αλλά και συνεπείς θεματοφύλακες του συμφέροντος του ελληνικού Δημοσίου». Θα ζητήσει, τουλάχιστον, το διοικητικό συμβούλιο από την κοινοπραξία εταιρειών, να κατασκευάσει την (απαραίτητη) κτηριακή υποδομή, για την στέγαση στο λιμάνι του Λιμενικού Σταθμού και, κυρίως, της Τελωνειακής Υπηρεσίας; Έως εκεί θα φτάνει η δικαιοδοσία, πλέον, της διοίκησης του Ο.Λ.Κ. Δεν δύναται να παίξει μεγαλύτερο ρόλο στην λειτουργία και ανάπτυξη του λιμένα «Φίλιππος Β». «Η προσδοκώμενη εκτίναξη των λιμενικών δραστηριοτήτων σε βάθος χρόνου στην εγκατάσταση αυτή», θα εξαρτάται από τον διαχειριστή, δηλαδή την κοινοπραξία «ΣΑΡΙΣΑ». Η διάσταση της λειτουργίας του λιμανιού, θα ξεπεράσει την τοπική και εθνική εμβέλεια και ένας περιφερειακός Οργανισμός, δεν μπορεί να υπηρετήσει τον υψηλό στόχο. Ο Ο.Λ.Κ. πρέπει να ξεχάσει το εμπορικό λιμάνι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.