Μουρμουρίσματα

0
118

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ στον «Πρίνο» εξομαλύνεται και η παραγωγή πετρελαίου επανήλθε στο επίπεδο που ήταν, πριν από την εργασιακή αναταραχή στις χερσαίες εγκαταστάσεις στην Νέα Καρβάλη. Ο «Πρίνος», όπως αναφέρουν ανώτερα διοικητικά στελέχη της εταιρείας Energean, προετοιμάζεται να εισέλθει σε μία νέα εποχή! Η είσοδος θα γίνει από το τέλος του έτους 2025, όταν θα αρχίσει να υλοποιείται το σχέδιο της αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα. Με την αλλαγή της δραστηριότητας, το παλιότερο κοίτασμα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα όχι μόνο δεν θα οδηγηθεί στο κλείσιμο, αλλά θα γίνει διεθνές πρότυπο λειτουργίας στον τομέα της αποθήκευσης βιομηχανικών ρύπων! Η Ελλάδα θα αποκτήσει μία φυσική αποθήκη διοξειδίου του άνθρακα και ο «Πρίνος» θα γίνει, πάλι, πρωτοπόρος στην αγορά της ενέργειας. Ήδη, η Energean υπέγραψε οκτώ μη δεσμευτικές συμφωνίες με βιομηχανίες της περιοχής, για την αποθήκευση των ρύπων τους, δηλαδή του διοξειδίου του άνθρακα, στα παλιά πεδία εξόρυξης πετρελαίου στον κόλπο της Καβάλας.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ στην θαλάσσια περιοχή της Καβάλας δεν θα σταματήσει. Η προγραμματισμένη επένδυση στο πεδίο «Έψιλον», θα ανανεώσει την εξόρυξη για ακόμα 15-20 έτη. Το ζητούμενο ήταν και είναι, να μη σταματήσει η δραστηριότητα στις εγκαταστάσεις, χερσαίες και πλωτές, αλλά να θωρακιστεί και να αποκτήσει προοπτική. Αυτό προσπαθεί να πετύχει η Energean, που άφησε πίσω την έντονη αντιπαράθεση με μερίδα των εργαζομένων και συνδικαλιστών στα Πετρέλαια Καβάλας. Η επιτυχία των επενδυτικών σχεδίων, θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και την κοινωνία της Καβάλας και ευρύτερα της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.