Μουρμουρίσματα

0
60

ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, η (εκάστοτε) κυβέρνηση να μαζέψει χρήματα στον κρατικό κορβανά, αυξάνει την φορολογία στα μόνιμα υποζύγια. Αντιμετωπίζουν οικονομική στενότητα οι Δήμοι, αναπροσαρμόζουν τα δημοτικά τέλη σε ποσοστό που «βολεύονται». Με την είσοδο του 2024, η δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο την αύξηση των τελών καθαριότητας και οδοφωτισμού, γιατί η Υπηρεσία καθαριότητας βρίσκεται σε οριακή κατάσταση λειτουργίας. Να βρισκόταν μόνο η συγκεκριμένη Υπηρεσία σε οριακή κατάσταση; Ο Δήμος Καβάλας βρίσκεται σε οριακή κατάσταση λειτουργίας. Το πρόβλημα με την Υπηρεσία καθαριότητας, βεβαίως, δεν δημιουργήθηκε με την είσοδο του 2024 και την έναρξη της δημοτικής περιόδου που θα διαρκέσει έως το έτος 2028.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, Θόδωρος Μουριάδης, αποδίδει την υπολειτουργία της Υπηρεσίας, στην υπο-χρηματοδότηση από την κεντρική διοίκηση και το εμπόδιο που είχε στην προηγούμενη θητεία, από την «αντιπολίτευση» στο δημοτικό συμβούλιο, να περάσει την αύξηση που σχεδίαζε στα ανταποδοτικά τέλη. Για εμάς, κάθε εισήγηση για αναπροσαρμογή (προς τα πάνω) των τελών που έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, είναι ομολογία αποτυχίας της πολιτικής των διοικούντων. Τον περασμένο Νοέμβριο, σε μία ημερίδα στην Μεγάλη Λέσχη, ο τότε, αλλά και νυν αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής του Δήμου Καβάλας, Κυριάκος Σταυρίδης, ανέφερε ότι, ο όγκος των σύμμεικτων απορριμμάτων που οδηγήθηκαν για υγειονομική ταφή, την περίοδο 2019-2022, μειώθηκε κατά 5,7%, δηλαδή κατά 1.500 τόνους. Επίσης, η ανακύκλωση αυξήθηκε από 8,1% σε 12,3%. Και με την πιλοτική εφαρμογή της συλλογής των βιοαποβλήτων (στην συνοικία Νεάπολη), την περίοδο Μάιος-Αύγουστος 2023, συλλέχθηκαν 42 τόνοι. Άραγε, τι έγινε μέσα στο 2023 και δημιουργήθηκε η επιτακτική ανάγκη για αύξηση 60% στα ανταποδοτικά τέλη;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.