Μουρμουρίσματα

0
66

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι, αυτή η τακτική του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, να διαπραγματεύεται μόνος απέναντι στους «αετονύχηδες» της ΕΤ.Α.Δ. (Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου) για ορισμένα ακίνητα, δεν θα έχει αίσια κατάληξη για τα συμφέροντα του Δήμου. Στην καλύτερη περίπτωση, η διαπραγμάτευση που κάνει θα είναι άγονη.

ΠΡΙΝ καθίσει στο τραπέζι με τα διοικητικά στελέχη της ΕΤ.Α.Δ., για να κάνει την διαπραγμάτευση, ο δήμαρχος πρέπει να εξασφαλίσει την ομόφωνη, ή έστω την μέγιστη, συναίνεση των υπόλοιπων παρατάξεων. Μαζί με τους επικεφαλής των παρατάξεων, να συζητήσουν και να συναποφασίσουν την «στρατηγική» για την διαπραγμάτευση. Επιστρέφοντας από την Αθήνα και την τελευταία επαφή που είχε με τα στελέχη της ΕΤ.Α.Δ. δήλωσε: «Για την παλιά Μεραρχία, η τιμή που ζητούν ως μίσθωμα, είναι πολύ καλή. Ζητάνε δυόμισι χιλιάδες ευρώ τον χρόνο. Απλά, εμείς πρέπει να σταθμίσουμε τα πράγματα και ποια χρήση θα έχει το συγκεκριμένο κτήριο». Στην συζήτηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων, θα καθοριστούν αυτές οι «λεπτομέρειες». Ποια χρήση θα έχει το κτήριο της παλιάς Μεραρχίας, αν ο Δήμος Καβάλας θα το μισθώσει, ή αν πρέπει να το αγοράσει. Διότι, η δική μας άποψη είναι, ότι ο Δήμος πρέπει να αγοράσει την παλιά Μεραρχία.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ «πηγαινοέρχεται» Αθήνα-Καβάλα, για να ακούει μόνο τις (οικονομικές) απαιτήσεις της ΕΤ.Α.Δ. Δεν έχει πρόταση του Δήμου Καβάλας να καταθέσει! Να πει, στα μεγαλοστελέχη της ΕΤ.Α.Δ., ότι ο Δήμος Καβάλας θέλει να αποκτήσει την παλιά Μεραρχία, για να στεγάσει το ιστορικό αρχείο της πόλης, ή το Μουσικό Σχολείο, κ.λπ. Και να ρωτήσει ποια είναι η τιμή αγοράς του ακινήτου. Κι αν δέχεται η ΕΤ.Α.Δ. να το ανταλλάξει με ακίνητο του Δήμου Καβάλας. Θέλει αποφασιστικότητα η διαπραγμάτευση και ξεκάθαρο στόχο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.