ΑΠΌ ΤΗ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ οι ασυνείδητοι συμπολίτες που εγκαταλείπουν τα ζώα συντροφιάς και από την άλλη μερίδα φιλόζωων που τα συγκεντρώνουν (για να τα ταΐζουν) εντός των αστικών περιοχών, σε συνδυασμό με την έλλειψη υποδομών, προσωπικού και πόρων των Δήμων, διατηρούν το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στο ίδιο αναποτελεσματικό επίπεδο.

ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ στην Κεραμωτή καταγράφηκε ένα ακόμα ντροπιαστικό κρούσμα θανάτωσης αδέσποτων ζώων, τα οποία, προφανώς, ενοχλούσαν με την παρουσία τους κάποιον αχαρακτήριστο συμπολίτη. Επίσης, ο Δήμος Καβάλας ανακοίνωσε ότι η δράση της μαζικής στείρωσης αδέσποτων ζώων, σε συνεργασία με την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας, αναβάλλεται.

ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ότι γίνεται προσπάθεια να μειωθεί και τελικά να εξαλειφθεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, άρα και της θανάτωσης αυτών από μερικούς απαράδεκτους συμπολίτες. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και των εθελοντών. Τα σωματεία φιλόζωων αντιμετωπίζουν με μεγάλη καχυποψία τις δημοτικές αρχές των Δήμων, ασκούν κριτική και καταγγέλλουν. Οι Δήμοι, με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτουν και την προβληματική οργάνωση (σ.σ. όχι μόνο στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων), θεωρούν υπερβολική τη στάση κάποιων σωματείων φιλόζωων και ζητούν περισσότερη συνεργασία.

ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ, δεν ωφελεί η δημιουργία «αντίπαλων στρατοπέδων» στην αντιμετώπιση ενός ζητήματος που έχει σχέση με τη δημόσια υγεία, την ασφάλεια και τον πολιτισμό του τόπου. Όσο θα συνεχίζεται η αντιπαλότητα, οι ασυνείδητοι συμπολίτες θα εγκαταλείπουν τα ζώα συντροφιάς και τις περισσότερες φορές αστείρωτα. Μόνο αν δημιουργηθεί ένα συμπαγές και δυναμικό κίνημα, από τα σωματεία φιλόζωων και τους Δήμους, θα αναγκάσει τους πολίτες να γίνουν πιο ευαισθητοποιημένοι και, το κυριότερο, πιο υπεύθυνοι.

ΚΑΛΟ ΕΊΝΑΙ, να αποφεύγονται οι δημόσιες αντιπαραθέσεις, διότι δημιουργείται ένα αρνητικό κλίμα και σχηματίζεται άσχημη εικόνα από την κοινωνία. Οι τυχόν διαφορετικές απόψεις μπορούν να συζητηθούν σε ήπιο τόνο και με διάθεση σύγκλεισης. Δεν πρέπει να περνάνε τα έτη και το πρόβλημα αντί να ελαχιστοποιείται να γίνεται πιο έντονο. Γι’ αυτό είμαστε υπεύθυνοι ΟΛΟΙ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.