Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ειδικής ράμπας στο λιμάνι «Φίλιππος Β», για να εξυπηρετούνται τα βαρέα οχήματα που μετακινούνται προς και από το νησί της Θάσου, δεν είναι η καλύτερη λύση. Πολύ περισσότερο, όταν η συγκεκριμένη λύση είναι μόνιμη. Το λιμάνι «Φίλιππος Β» κατασκευάστηκε για εμπορική χρήση, ώστε το λιμάνι «Απόστολος Παύλος» να εξυπηρετεί αποκλειστικά τη θαλάσσια σύνδεση της Καβάλας με τη Θάσο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την τουριστική κίνηση. Επομένως, δεν μπορεί σε ένα λιμάνι με καθαρά εμπορική χρήση, να προστεθεί μία τοπική πορθμειακή γραμμή, που θα εξυπηρετεί τη Θάσο και μόνο για τα βαρέα οχήματα.

ΕΠΙΣΗΣ, δεν γίνεται να «σπάσει» ένα πορθμείο, για να εξυπηρετεί μόνο τους επιβάτες, τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και τα ελαφρά φορτηγά. Αυτό που μπορεί, νομίζουμε, να γίνει, είναι να οριστούν συγκεκριμένα δρομολόγια από τα πορθμεία της Κεραμωτής και της Θάσου (Λιμένα), καθημερινά, για την μετακίνηση των βαρέων οχημάτων. Διότι, τα βαρέα οχήματα δεν διέρχονται μόνο από την Κεραμωτή. Διέρχονται και από την πρωτεύουσα της Θάσου, δημιουργώντας τα ίδια προβλήματα.

ΜΠΟΡΕΙ, ακόμα, στο λιμάνι της Κεραμωτής να διαμορφωθεί ειδικός χώρος στην προβλήτα, για τον ελλιμενισμό των πλοίων που θα εκτελούν τα δρομολόγια αυτά, σε ώρες που δεν θα δυσκολεύουν τη ζωή των κατοίκων και των επαγγελματιών. Αφού ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας μπορεί να κατασκευάσει μία ειδική ράμπα, σε μερικές ημέρες, στο λιμάνι «Φίλιππος Β», μπορεί να κάνει το ίδιο και στο λιμάνι Κεραμωτής. Προς αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, πρέπει να συνεργαστούν ο Ο.Λ.Κ., ο Δήμος Νέστου, ο Δήμος Θάσου και οι ναυτιλιακές εταιρείες, για την εξεύρεση μιας λύσης που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

ΑΝ, όμως, υπάρχουν φωνές που καταγγέλλουν «συμφέροντα» και ανεβάζουν τους τόνους, η προσέγγιση των εμπλεκόμενων θα είναι δύσκολη, άρα και η εξεύρεση λύσης. Αντί για ένσταση και προσφυγή στον αρμόδιο υπουργό, προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, ο δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οφείλει να συζητήσει με τη διοίκηση του Ο.Λ.Κ. και τις ναυτιλιακές εταιρείες, πάνω στην πρόταση που προαναφέραμε. Είμαστε βέβαιοι ότι θα βγει κερδισμένος πολιτικά, για να μιλήσουμε στη γλώσσα που καταλαβαίνει. Ήδη, η απόρριψη της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Νέστου, για την απαγόρευση διέλευσης των βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή, ήταν πλήγμα στο πολιτικό προφίλ του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here