ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ, καταρχάς, πως ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε αντίθετοι στις καταλήψεις των σχολικών μονάδων και των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από μαθητές και φοιτητές αντίστοιχα. Η κατάληψη παραβιάζει, κατά την άποψη μας, το δικαίωμα στη μόρφωση, που έχει όλη η νεολαία. Δεν μπορεί, ακόμα και η πλειοψηφία, να εμποδίζει την εκπαιδευτική διαδικασία. Όποιος επιθυμεί να διαμαρτυρηθεί, για οτιδήποτε μέσα στη σχολική, ή ακαδημαϊκή, κοινότητα, πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της πράξης του.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ των καταλήψεων στα σχολεία, με αφορμή τη διαμαρτυρία για τη λεγόμενη «συμφωνία των Πρεσπών», μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και των Σκοπίων, για την ονομασία του γειτονικού κρατιδίου, θεωρούμε πως δόθηκε μία ακόμα ευκαιρία για πολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος και, συγχρόνως, απώλειας πολύτιμων διδακτικών ωρών. Στο «παιχνίδι» συμμετέχουν: η κυβέρνηση, τα κόμματα, τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών και μερίδα μαθητών.

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΤΕΣ, όταν βρισκόντουσαν στην «άλλη πλευρά», δεν είχαν καταδικάσει, ποτέ, τις καταλήψεις και τις φθορές στις σχολικές μονάδες και στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και την απώλεια δεκάδων διδακτικών ωρών. Το ίδιο ισχύει για συγκεκριμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις των εκπαιδευτικών, που σήμερα καταγγέλλουν εκείνους που υποκινούν τους μαθητές. Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε.), σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρεται σε φιλοναζιστικά κόμματα και οργανώσεις, τα οποία εκμεταλλεύονται την αγνότητα και τον αυθορμητισμό των παιδιών. Παλιότερα, πριν αναδειχτεί στην εξουσία ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), τα κίνητρα των μαθητών που έκαναν καταλήψεις, ήταν αγνά και αυθόρμητα.

Η Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ παρουσιάζεται ως «θεματοφύλακας» της Δημοκρατίας στο χώρο των σχολείων, για να αποτρέψει την είσοδο εθνικιστικών και αλυτρωτικών απόψεων! «Είναι υποχρέωση μας, να μην αφήσουμε την απογοήτευση και την αμάθεια, που γέννησε η κρίση, να παρασύρουν τους μαθητές σε πρακτικές που εμπνέονται από μισαλλοδοξία και να τους παροτρύνουν να κλείνουν τα σχολεία», αναφέρει η ανακοίνωση. «Η υποκρισία στο μεγαλείο της», θα μας επιτρέψουν να σχολιάσουμε, οι φίλτατοι συνδικαλιστές που έγραψαν την ανακοίνωση. Κάποτε, ευτυχώς, αποκαλύπτεται ο πραγματικός ρόλος μερικών και ειδικότερα συνδικαλιστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here