ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ στον σχεδιασμό των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, κατά την άποψη μας, είναι η συλλογική προσπάθεια. Δεν είναι υπερβολή να γράψουμε ότι φέτος, όπως και τα προηγούμενα έτη, έγινε μία «πανστρατιά» στον Δήμο Καβάλας, αφού συμμετέχουν, στην κυριολεξία, όλες οι δημοτικές επιχειρήσεις, τα Νομικά Πρόσωπα και γενικότερα ο μηχανισμός του Δήμου. Συμμετέχουν, ακόμα, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, τα σχολεία και η τοπική αγορά.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΡΔΟΣ, επομένως, είναι η συνεργασία, η κινητοποίηση όλων των τοπικών δυνάμεων και η αξιοποίηση του ντόπιου ανθρώπινου δυναμικού. Διότι, οι εκδηλώσεις απευθύνονται, πρωτίστως, στους Καβαλιώτες και στις Καβαλιώτισσες. Υπάρχει, επίσης, το πρακτικό όφελος από τη συνεργασία αυτή. Εκτός από την απόκτηση της «τεχνογνωσίας», είναι η εξοικονόμηση πόρων. Πολύ σημαντικό στην περίοδο που ζούμε, διότι οι Δήμοι και οι δημότες πρέπει να αξιοποιούν και το τελευταίο ευρώ που έχουν.

ΘΕΩΡΟΥΜΕ ότι η φιλοσοφία της διοργάνωσης, με τίτλο: «Χριστούγεννα-Πρωτούγεννα», είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι εκδηλώσεις πρέπει να είναι στο πνεύμα των Χριστουγέννων και να στοχεύουν να αναδείξουν το πνεύμα αυτό στον κόσμο που θα συμμετέχει. Το κύριο μήνυμα των Χριστουγέννων είναι η αλληλεγγύη. Και συγκεκριμένα, η αλληλεγγύη προς τον αδύναμο συνάνθρωπο. Με την ελεύθερη είσοδο στις εκδηλώσεις, δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους συμπολίτες, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, κοινωνικού στρώματος και επαγγέλματος, να περάσουν μερικές ημέρες χαράς και συναναστροφής με άλλους ανθρώπους, είτε του οικογενειακού, είτε του φιλικού περιβάλλοντος, είτε ξένους.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη Τύπου, είναι πραγματικά εντυπωσιακοί. Περισσότερες από εκατό εκδηλώσεις σε είκοσι μία ημέρες, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου, με πρωταγωνιστές τους Καβαλιώτες. Εκδηλώσεις που προάγουν την ελληνική παράδοση και όχι κάποια ξενόφερτη φιέστα.

ΟΙ ΚΑΒΑΛΙΩΤΕΣ, λοιπόν, θα γιορτάσουν τα «δικά τους Χριστούγεννα», με τον Άγιο Βασίλειο από την Καισάρεια της Καππαδοκίας, τους «Μωμόγερους», το διαγωνισμό Χριστουγεννιάτικου γλυκού, τα παραδοσιακά παραμύθια και κάλαντα, τους ύμνους, αλλά και τη σύγχρονη μουσική, το σιντριβάνι σοκολάτας και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Έναρξη στις 11 Δεκεμβρίου 2018 στην πλατεία Ελευθερίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here