Η ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ του εκτελωνισμού των εμπορευμάτων που μεταφέρουν τα βαρέα οχήματα, για τους χειμερινούς μήνες, είναι μία θετική είδηση. Για τον επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση», Βαγγέλη Παππά, είναι ένα «μεσοβέζικο τερτίπι» του τελωνείου (Καβάλας), για να ξεπεραστεί η αγανάκτηση των πολιτών, λόγω του κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ στην Καβάλα, η αιτία δεν είναι μόνο η είσοδος των βαρέων οχημάτων στην πόλη. Η βασική αιτία, κατά την άποψη μας, είναι η αλόγιστη χρήση του Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου, για την μετακίνηση σ’ ένα περιορισμένο οδικό δίκτυο και δύσκολο ανάγλυφο. Οι δρόμοι της Καβάλας δεν «σηκώνουν» τόσα πολλά Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα. Τους θερινούς μήνες το πρόβλημα οξύνεται, γιατί προστίθενται τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα των επισκεπτών. Έτσι, τα βαρέα οχήματα που εισέρχονται στην πόλη, για να φτάσουν στο τελωνείο που βρίσκεται στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος», «μπλοκάρονται» στους δρόμους και «μπλοκάρουν» την κυκλοφορία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ότι η παρουσία του τελωνείου στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» είναι περιττή. Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας υλοποιεί τον σχεδιασμό, για την μετατροπή του λιμανιού σε επιβατικό και τουριστικό. Παράλληλα, ολοκληρώνεται το έργο επέκτασης του κρηπιδώματος στο λιμάνι «Φίλιππος Β», στο οποίο γίνεται η διακίνηση των εμπορευμάτων. Στην έκταση, λοιπόν, που θα δημιουργήσει το καινούργιο τμήμα του κρηπιδώματος, θα κατασκευαστούν οι απαραίτητες κτιριακές υποδομές για τη λειτουργία του εμπορικού λιμανιού, μεταξύ αυτών και το τελωνείο. Έως τότε, επομένως, πρέπει να βρούμε και να εφαρμόσουμε «μεσοβέζικες» λύσεις, οι οποίες θα προσφέρουν ανακούφιση.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ κι εμείς οι πολίτες, να συμβάλλουμε στην προσπάθεια που γίνεται. Τους θερινούς μήνες, δηλαδή, να μειώσουμε τη χρήση του Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου, για να μην οξύνουμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Το οποίο, όπως προαναφέραμε, θα συνεχίσει να υφίσταται, είτε εισέρχονται, είτε δεν εισέρχονται, τα βαρέα οχήματα στην πόλη.

ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ μπορούν να βοηθήσουν, ώστε η κίνηση των οχημάτων και των πεζών να γίνεται με ασφάλεια μέσα στην πόλη εφαρμόζοντας ορισμένα μέτρα, που θα περιορίσουν την κίνηση των φορτηγών αυτοκινήτων. Παράλληλα, πρέπει να πιέζουν την κεντρική διοίκηση, να τελειώσει σύντομα το έργο στο λιμάνι «Φίλιππος Β» και να μεταφερθεί εκεί το τελωνείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here