ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΤΗ το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας «άνοιξε την αγκαλιά» του προς τις ομάδες ερασιτεχνών του θεάτρου, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν καλύτερα τη δουλειά τους στο κοινό, να προσελκύσουν νέα μέλη και να οργανωθούν περισσότερο. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. υλοποίησε μία πολύ καλή ιδέα, τις «Μέρες ερασιτεχνικού θεάτρου», που έχει μεγάλη ανταπόκριση τόσο από τις ομάδες ερασιτεχνών του θεάτρου, όσο και από το κοινό. Για μερικές ημέρες, το θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» μετατρέπεται σε «κυψέλη» των ερασιτεχνών που γιορτάζουν την αγαπημένη τους τέχνη. Επίσης, διοργανώνονται σεμινάρια υποκριτικής για ερασιτέχνες ηθοποιούς (και όχι μόνο), που βοηθούν στην ενίσχυση των γνώσεων.

ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος» και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συναντήθηκε με εκπροσώπους των ομάδων ερασιτεχνών ομάδων, για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις. Έχουμε μία διαφορετική άποψη, για ορισμένες θέσεις που εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος. Καταρχάς, ο Δήμος Καβάλας μπορεί να χρηματοδοτεί μόνο το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, αλλά όχι κάθε ομάδα ερασιτεχνών για τις παραστάσεις που παρουσιάζει. Ωστόσο, βοηθάει με άλλους τρόπους, όπως και η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, παραχωρώντας, π.χ., χώρους για τις πρόβες και τις παραστάσεις. Επίσης, θεωρεί ότι οι ομάδες ερασιτεχνών που θα ενισχύονται οικονομικά από τον Δήμο, πρέπει να παρουσιάζουν υποχρεωτικά τις παραγωγές τους στο κοινό της πόλης (στο πλαίσιο ειδικού θεσμού) και των δημοτικών διαμερισμάτων. Πως είναι δυνατό να υποχρεώσει ο Δήμος Καβάλας μία ομάδα συμπολιτών που ασχολούνται ερασιτεχνικά με το θέατρο, να ετοιμάζουν παραστάσεις και να τις παρουσιάζουν στο κοινό της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων; Στις «Μέρες ερασιτεχνικού θεάτρου» συμμετέχει όποια ομάδα ερασιτεχνών επιθυμεί να δείξει τη δουλειά της, χωρίς να υπάρχει περιορισμός να προέρχεται μόνο από τον Δήμο Καβάλας. Διότι, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., όπως αναφέρει η ονομασία του, έχει περιφερειακό χαρακτήρα.

ΠΩΣ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ, επίσης, να επιχορηγεί ο Δήμος Καβάλας παραγωγές ομάδων ερασιτεχνών, για να παρουσιάζονται στα δημοτικά διαμερίσματα, ώστε να προσελκύσουν νέα μέλη στις ερασιτεχνικές ομάδες; Μπορεί, όμως, κάποια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. να παρουσιαστεί στην περιφέρεια του Νομού (Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη, Νέα Πέραμο) και σε γειτονικούς Νομούς, όπως γίνεται. Κι αυτό είναι κέρδος για το θέατρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here