Η ΔΗΛΩΣΗ που έκανε ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης, για τη λεγόμενη «ναυαρχίδα» του τουρισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τη Θάσο, θεωρούμε ότι δεν απέχει από την πραγματικότητα. Ο μεγαλύτερος εισδοχέας τουρισμού στην περιοχή, είπε, λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο! «Η Θάσος είναι ανύπαρκτη σε προβολή και διαφήμιση και είναι αγαπητή μόνο σε όσους τη γνωρίζουν κι είναι πολύ πιο δύσκολο να ανοίξουμε νέες αγορές», πρόσθεσε.

ΕΊΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι την προβολή του νησιού έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ενώ συνδράμουν σημαντικά και οι επαγγελματίες του τουρισμού του νησιού. Ο Δήμος Θάσου δείχνει να έχει επαναπαυτεί στην υψηλή επισκεψιμότητα από τα Βαλκάνια και σε ότι «μαζεύει» η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. από τις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού που συμμετέχει.

ΘΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, εύλογα, «έχουν ανάγκη η Μύκονος και η Σαντορίνη από προβολή, για να προσελκύσουν επισκέπτες;». Τα συγκεκριμένα νησιά είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί στην Ελλάδα, αλλά μην εκπλήσσεστε ότι υπάρχουν άνθρωποι σε άλλα κράτη του κόσμου, που δεν γνωρίζουν την τουριστική δυναμική της Μυκόνου και της Σαντορίνης! Ακόμα και ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός στον κόσμο πρέπει να διαφημίζεται συνέχεια, για να προσελκύει νέους επισκέπτες και να διατηρείται στην κορυφή.

ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ άλλοι Δήμοι, που είναι λιγότερο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και επενδύουν στην προβολή τους. Για παράδειγμα, ο Δήμος Καβάλας καταβάλλει αξιόλογη προσπάθεια με στόχο την εξωστρέφεια, η οποία αποδίδει καρπό. Ένας από τους καρπούς αυτούς, είναι η προσεχής βράβευση του θεματικού ιστότοπου visitkavala.gr, που σχεδιάστηκε και λειτουργεί με μοναδικό σκοπό τη μεγαλύτερη τουριστική διαφήμιση του Δήμου Καβάλας μέσω του διαδικτύου.

Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, αλλά όχι το μοναδικό που χρησιμοποιεί ο Δήμος Καβάλας και σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αξιοποιώντας τη νέα τεχνολογία. Η ιστοσελίδα visitkavala.gr αποτελεί, επίσης, δημιούργημα μιας ομάδας νέων ανθρώπων, που αγαπούν τον τόπο, έχουν μεράκι και προσφέρουν τις γνώσεις τους για το συλλογικό καλό. Κι όπως κάθε έντιμη προσπάθεια, θα βραβευτεί την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 στην τελετή απονομής των βραβείων Ermis Awards 2019 στην κατηγορία website. Είναι περιττό να αναφέρουμε, πόσο βοήθησε την προβολή του Δήμου Καβάλας ο τουριστικός ιστότοπος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.