ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ που βρίσκονται σε σημαντικές διοικητικές θέσεις, όπως αυτή του διοικητή ενός νοσοκομείου, οφείλουν να εφαρμόζουν τους νόμους και να δίνουν λύσεις στα προβλήματα στο πλαίσιο της νομιμότητας. Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Αναστάσιος (Τάσος) Καρασαββόγλου, δήλωσε (ευθαρσώς) σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ότι ο Οργανισμός λειτουργίας του 2012 είναι μνημονιακός και αντιαναπτυξιακός, γι’ αυτό και ακολούθησε το «παράδειγμα» των προηγούμενων διοικήσεων, οι οποίες δεν τον εφάρμοσαν!

ΩΣΤΟΣΟ, η παρέμβαση ενός γιατρού του νοσοκομείου κινητοποίησε τη διαδικασία έρευνας της υπόθεσης από την Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας. Και έτσι, τα μέλη των διοικήσεων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, από το έτος 2012 κι έπειτα, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις, γιατί δεν εφάρμοσαν τον Οργανισμό. Μάλιστα, ο Αν. Καρασαββόγλου είπε ότι εάν είναι να πάει φυλακή, θα υποχρεωθεί να εφαρμόσει τον μνημονιακό και αντιαναπτυξιακό Οργανισμό!

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ λειτουργίας που εγκρίθηκε το 2012 προβλέπει, μεταξύ άλλων, καταργήσεις και συγχωνεύσεις Κλινικών, που θα υποβαθμίσουν το νοσοκομείο Καβάλας. Η αλλαγή του Οργανισμού, όπως ανέφερε ο σημερινός διοικητής, βρισκόταν σε διαδικασία διαβούλευσης, γι’ αυτό και η διοίκηση δεν τον εφάρμοσε!

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ και η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης έχουν μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, διότι δεν ελέγχουν τους υφισταμένους τους. Λογικά, τη διαδικασία που κινήθηκε, έπειτα από την προσφυγή ενός γιατρού, έπρεπε να την κινήσουν οι προϊστάμενοι του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Από το 2012, ο εγκεκριμένος Οργανισμός λειτουργίας ενός μεγάλου δημόσιου νοσοκομείου της χώρας δεν υλοποιείται, χωρίς να αναζητείται ευθύνη!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η οποία θα καταργούσε όλους τους μνημονιακούς νόμους, δεν έχει καταφέρει, προς το τέλος της δεύτερης θητείας της, να αλλάξει ένα μνημονιακό Οργανισμό λειτουργίας νοσοκομείου! Εφόσον συμφωνούν όλοι, διοίκηση, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ότι ο συγκεκριμένος Οργανισμός θα υποβαθμίσει τη λειτουργία του νοσοκομείου, τι εμποδίζει την κατάργησή του και τη ψήφιση ενός νέου που θα είναι… αντιμνημονιακός και αναπτυξιακός; Η σημερινή διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας έχει να προτείνει καλύτερο Οργανισμό, για να εγκριθεί από την Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here