ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ για τις διαγραμμίσεις στις διαβάσεις πεζών και οι ασφαλτοστρώσεις των δρόμων, γίνονται, συνήθως, όταν είναι ευνοϊκές οι καιρικές συνθήκες. Σχόλιο σε τοπική εφημερίδα αναφέρει ότι: «Ουρά από οχήματα σημειώθηκε στην οδό 7ης Μεραρχίας, λόγω των εργασιών ασφαλτόστρωσης στο ύψος του «Σίγμα». Τα παράπονα πολλά από τους οδηγούς».

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ η ασφαλτόστρωση ενός δρόμου, είτε στο εθνικό, είτε στο επαρχιακό, είτε στο αστικό οδικό δίκτυο, πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα κυκλοφοριακά μέτρα. Η οδός 7ης Μεραρχίας, αποτελεί βασικό οδικό άξονα για την Καβάλα, αφού είναι η είσοδος και η έξοδος οχημάτων για την πόλη, από την πλευρά του κόμβου της Εγνατίας οδού στον Άγιο Σίλα.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, οποιαδήποτε παρέμβαση στη συγκεκριμένη οδό θα επιφέρει μία «αναστάτωση» στην κυκλοφορία οχημάτων και πεζών. Οι εργασίες, ωστόσο, δεν γίνονται απροειδοποίητα και χωρίς την τοποθέτηση της απαραίτητης σήμανσης. Δεν καταλαβαίνουμε, λοιπόν, γιατί υπήρξαν πολλά παράπονα από τους οδηγούς. Τα κυκλοφοριακά μέτρα λαμβάνονται για τη διευκόλυνση του συνεργείου που κάνει την ασφαλτόστρωση, αλλά και για την ασφάλεια των χρηστών του δρόμου. Η παρέμβαση στην οδό 7ης Μεραρχίας αφορά την αποκατάσταση ενός τμήματος που ήταν ιδιαίτερα φθαρμένο. Λόγω της κάκιστης κατάστασης του οδοστρώματος στο τμήμα αυτό, οι οδηγοί έκαναν, πάλι, παράπονα. Δηλαδή, είτε έτσι, είτε αλλιώς, τα παράπονα, κυρίως προς τον φορέα που κάνει το έργο, τον Δήμο Καβάλας στην προκειμένη περίπτωση, δεν αποφεύγονται.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, τα προηγούμενα έτη δεν έγιναν παρεμβάσεις για τη βελτίωση του οδικού δικτύου μέσα στην πόλη της Καβάλας και οι ανάγκες είναι πολλές. Επειδή δεν είναι εφικτό, τεχνικά και οικονομικά, να αποκατασταθούν ολόκληροι δρόμοι, επιλέχθηκε η τμηματική αποκατάσταση. Έτσι, κάθε έτος διατίθεται ένα χρηματικό ποσό, για την αποκατάσταση τμημάτων δρόμων.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ που έγιναν δύο ημέρες στην οδό 7ης Μεραρχίας, όπως αναφέρει το σχόλιο της τοπικής εφημερίδας, υπήρξαν πολλά παράπονα. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα άκουγε η δημοτική αρχή αν αποφάσιζε να «κλείσει» τον δρόμο για μία εβδομάδα, ή δέκα ημέρες, προκειμένου να απομακρυνθεί ο φθαρμένος ασφαλτοτάπητας και να επιστρωθεί καινούργιος, από το ύψος του ξενοδοχείου «Εγνατία» μέχρι τον κόμβο Φαλήρου;

ΑΣ ΟΠΛΙΣΤΟΥΜΕ με υπομονή, όλοι και όλες, γιατί οι εργασίες γίνονται με σκοπό την οδική ασφάλεια και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here