ΕΊΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, πραγματικά, με πόση προχειρότητα λαμβάνονται οι αποφάσεις από τις διοικήσεις των λεγόμενων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, προκειμένου να εξοικονομήσουν πόρους και προσωπικό. Το τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας του ταχυδρομικού καταστήματος στη Νέα Καρβάλη, η οποία αιφνιδίασε ακόμα και τους εργαζόμενους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) στην Καβάλα!

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛ.ΤΑ., χωρίς να ενημερώσει την περιφερειακή διοίκηση και, κυρίως, την τοπική κοινωνία, έδωσε εντολή να σταματήσει η λειτουργία του καταστήματος τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019. Η απόφαση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την κατακραυγή σύσσωμης της κοινωνίας. Η κατακραυγή υποχρέωσε την κεντρική διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. να αναδιπλωθεί και να «πάρει πίσω» την καταχρηστική απόφαση. Προφανώς, αν δεν υπήρχε αντίδραση, το ταχυδρομικό κατάστημα στη Νέα Καρβάλη θα «έβαζε λουκέτο» και οι κάτοικοι της περιοχής θα εξυπηρετούνταν από το κεντρικό κατάστημα στην Καβάλα!

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ, οι πολίτες αντιμετωπίζονται ως αριθμοί και οι ανάγκες τους μπαίνουν σε «δεύτερη μοίρα» απέναντι στο επιχειρηματικό συμφέρον. Αν και στην προκειμένη περίπτωση, η απόφαση για το κατάστημα στη Νέα Καρβάλη θα ήταν σε βάρος των ΕΛ.ΤΑ., που συρρικνώνει το δίκτυο εξυπηρέτησης των πολιτών, αντί να το διευρύνει και να βελτιώσει τις υπηρεσίες που παρέχει.

ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ συρρικνώθηκαν πολλές δημόσιες Υπηρεσίες και έγινε προβληματική η εξυπηρέτηση των πολιτών, ιδιαίτερα στην περιφέρεια της Ελλάδας. Οι Υπηρεσίες που συγχωνεύτηκαν και καταργήθηκαν, να είστε βέβαιοι και βέβαιες, δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν μετά την «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια. Παρά το τέλος(;) των μνημονίων, ωστόσο, οι Οργανισμοί του δημοσίου τομέα συνεχίζουν τις περικοπές, με το επιχείρημα του εξορθολογισμού της λειτουργίας τους. Το αποτέλεσμα του εξορθολογισμού αυτού, όμως, το βιώνει ο απλός κόσμος, ενώ οι υπεύθυνοι που δημιούργησαν το πρόβλημα τα προηγούμενα έτη, είναι στο απυρόβλητο.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ανάγκασε την κεντρική διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ., να βρει μία λύση για την εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος στη Νέα Καρβάλη. Κάτι που όφειλε να κάνει, πριν πάρει την εύκολη απόφαση να κλείσει αιφνιδιαστικά το κατάστημα. Άραγε, θα έχουν επίπτωση τα διοικητικά στελέχη των ΕΛ.ΤΑ. για την απόφασή τους;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here