ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΒΑΛΑ ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της νεολαίας. Ωραίο ακούγεται, αλλά δεν θα γίνει πράξη με την παραχώρηση ενός γραφείου, από τον Δήμο Καβάλας, για να δημιουργηθεί μία «θερμοκοιτίδα» νέων ανθρώπων. Χρειάζονται πολλά περισσότερα βήματα να γίνουν, με κυριότερο τον σεβασμό προς τις ανάγκες της λεγόμενης νεολαίας.

ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ που είπε ο υποψήφιος δήμαρχος, Μάκης Παπαδόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου-παρουσίαση μερικών νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», τα έχουν επαναλάβει κι άλλοι υποψήφιοι στο παρελθόν, ωστόσο στην πράξη έγιναν άλλα πράγματα, ή και τα αντίθετα! Στην πάροδο των ετών οι λέξεις «πλάθονται», ωραιοποιούνται, αλλά η ουσία παραμένει ίδια. Έτσι, το Κέντρο Νεότητας, έγινε Τοπικό Συμβούλιο Νέων και θα γίνει «θερμοκοιτίδα» νέων. Το Κέντρο Νεότητας και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων, είναι δομές που «διαφημίστηκαν» ως καινοτόμες και πρωτοποριακές, αλλά πολύ γρήγορα ναυάγησαν. Γιατί, απλά, δεν στηρίχθηκαν από τους αρμόδιους και εξυπηρέτησαν άλλους από τους σκοπούς που δημιουργήθηκαν.

ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ότι οι υποψήφιοι, είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή, είτε στην περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση θυμούνται το πιο παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας, τους νέους ανθρώπους, πριν τις εκλογές. Και αφού περάσει η προεκλογική περίοδος, οι ωραίες προτάσεις και προθέσεις μπαίνουν, πάλι, στο συρτάρι.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ που μπορεί να κάνει η δημοτική αρχή ενός Δήμου, για παράδειγμα, είναι να ενισχύσει το πνεύμα εθελοντισμού στους νέους ανθρώπους. Να κάνει, δηλαδή, τους νέους ανθρώπους να ενδιαφερθούν και να αγαπήσουν τον τόπο τους. Έτσι, θα συμμετέχουν στις δράσεις που γίνονται και μερικοί θα τολμήσουν να ασχοληθούν με τα κοινά.

ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ πόσο βοηθούν στην καλλιέργεια της αγάπης στον τόπο, οι δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού που γίνονται, κάθε έτος, στον Δήμο Καβάλας, όπως τα φεστιβάλ Φιλίππων, Cosmopolis, το Kavala Air Sea Show και οι αθλητικές διοργανώσεις, στις οποίες συμμετέχουν δεκάδες νέοι άνθρωποι ως εθελοντές. Όλοι αυτοί προσφέρουν ανιδιοτελώς, γιατί αγαπούν τον τόπο τους. Κι όμως, αρκετοί υποψήφιοι, όπως ο Μάκης Παπαδόπουλος, αποκαλούν τις προαναφερθείσες διοργανώσεις «πανηγυράκια», στα οποία σπαταλιέται το χρήμα του Καβαλιώτικου λαού. Χάρη και σ’ αυτές τις διοργανώσεις, ωστόσο, η Καβάλα μπορεί να κρατήσει τους νέους ανθρώπους στον τόπο. Και να τους δώσει το «βήμα» να δημιουργήσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.