ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, η πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης Δήμου Καβάλας, Αναστασία Ιωσηφίδου, ανακοίνωσε ότι η «Δημωφέλεια» θα διαθέσει δύο δημοτικές εκτάσεις στο Εσκί Καπού, για την κατασκευή ισάριθμων ξενοδοχειακών μονάδων πολυτελείας (4 αστέρων). Συγκεκριμένα, θα πωλήσει έκταση 5 στρεμμάτων (σ.σ. δύο οικόπεδα του Δήμου και ένα της «Δημωφέλεια») στην «Άσπρη Άμμο», για να ανεγερθεί ξενοδοχείο δυναμικότητας 150 κλινών. Επίσης, στη θέση «Σπαθιά» θα εκμισθώσει έκταση 45 στρεμμάτων, για την κατασκευή ξενοδοχείου 400 κλινών.

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ θα ισχύσουν ορισμένοι όροι λειτουργίας, τους οποίους βάζει η «Δημωφέλεια», όπως ότι το προσωπικό θα είναι σε ποσοστό 50%, τουλάχιστον, από την περιοχή, ενώ στη δεύτερη επένδυση θα αποδίδεται στη δημοτική επιχείρηση το 2,5% του τζίρου. Οι ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν τους όρους και κατέθεσαν εγγράφως το ενδιαφέρον τους, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες προσφορές στους διαγωνισμούς που θα γίνουν.

ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ κάθε επενδυτής, για να διαθέσει τα χρήματά του, είναι να ξέρει τους «κανόνες του παιχνιδιού», ένα σταθερό περιβάλλον, περιορισμένη γραφειοκρατία και το ακίνητο για να αρχίσει την επένδυση. Ο Δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια» κάνουν αυτό που πρέπει να κάνει η κεντρική διοίκηση. Δηλαδή, ενθαρρύνουν τους ενδιαφερόμενους να επενδύσουν, στην προκειμένη περίπτωση στον τομέα της παροχής υπηρεσιών τουρισμού, να προχωρήσουν και να υλοποιήσουν το «όραμα» τους. Είμαστε βέβαιοι ότι, οι προαναφερθείσες επενδύσεις θα πραγματοποιηθούν πολύ πιο σύντομα, σε σύγκριση μ’ εκείνες που αφορούν ακίνητα του ελληνικού δημοσίου στην Καβάλα.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ, περίπου, ο Δήμος Καβάλας «παρακαλάει» το ελληνικό δημόσιο, να συμμετέχει στη συνεκμετάλλευση του παλιού νοσοκομείου, ώστε να προστεθεί μία ακόμα μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στην πόλη, η οποία θα δώσει «ανάσα» στην αυξημένη ζήτηση κλινών. Επί μία δεκαετία, ωστόσο, κανένας πολιτικός δεν υπογράφει την προγραμματική σύμβαση (με τον Δήμο Καβάλας), ώστε το εμβληματικό αυτό κτίριο να αποκτήσει νέα χρήση. Δυστυχώς, το ελληνικό δημόσιο, που είναι συνιδιοκτήτης κατά το 20%, προτιμάει το κτίριο να είναι ερείπιο. Υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα ακινήτων, τα οποία απαξιώθηκαν από την κεντρική διοίκηση, όπως το παλιό Δικαστικό Μέγαρο, το παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» κ.ά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here