ΤΟ ΠΑΣΧΑ φέτος δόθηκε το «εναρκτήριο λάκτισμα», για να χρησιμοποιήσουμε ένα όρο του ποδοσφαίρου, στην τουριστική περίοδο για την πόλη της Καβάλας και τη γύρω περιοχή. Την Μεγάλη Εβδομάδα και περισσότερο από το Μεγάλο Σάββατο έως και την Πρωτομαγιά, η παρουσία των επισκεπτών ήταν αισθητή στην πόλη, αφού βοήθησαν και οι ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες. Στην πλειονότητα ήταν Βαλκάνιοι (Τούρκοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι), αλλά με ικανοποίηση είδαμε και αρκετούς Έλληνες, κυρίως από τις γειτονικές πόλεις και τη Θεσσαλονίκη.

ΌΣΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ προς την «καρδιά» του καλοκαιριού, η κίνηση θα αυξάνεται. Ευελπιστούμε ότι θα είναι στο ίδιο επίπεδο, τουλάχιστον, με τα προηγούμενα έτη, στα οποία σημειώθηκε αλματώδης πρόοδος. Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καβάλα πρέπει να έκαναν καλό «ταμείο» τις προηγούμενες ημέρες και πιθανόν το ίδιο να ισχύει για τα εμπορικά καταστήματα.

ΕΝΟΨΕΙ της νέας τουριστικής περιόδου, λοιπόν, πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση σε δύο τομείς. Στην κυκλοφορία των οχημάτων και στην καθαριότητα. Οι πολίτες έχουμε (σημαντικό) μερίδιο ευθύνης και στους δύο αυτούς τομείς. Όσον αφορά το κυκλοφοριακό, στο οποίο περιλαμβάνεται και η στάθμευση, μπορούμε να περιορίσουμε τις μετακινήσεις με τα Ι.Χ. αυτοκίνητα στις απολύτως αναγκαίες, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με την έλευση των οχημάτων των επισκεπτών. Επίσης, η Τροχαία, το Λιμενικό Σώμα και η Δημοτική Αστυνομία, πρέπει να εντείνουν την αστυνόμευση στο κέντρο της πόλης και αν είναι εφικτό, να υπάρχει καθημερινή παρουσία, συνεργασία και καταμερισμός των ζωνών ελέγχου.

ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ της καθαριότητας, όπως και τα προηγούμενα έτη, με την αύξηση του τουριστικού ρεύματος θα δημιουργηθεί ανάγκη για πιο συχνή αποκομιδή των απορριμμάτων από τους κάδους (πράσινους και μπλε), από το επίσης περιορισμένο προσωπικό της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας. Με τη βοήθεια των πολιτών, επίσης, το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο. Οι ασυνείδητοι, ευτυχώς, γίνονται λιγότεροι, αλλά είναι αυτοί που χαλούν τη γενική εικόνα και ακυρώνουν την προσπάθεια των ευσυνείδητων και του Δήμου.

ΌΤΑΝ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ οι τουριστικές υποδομές και συγκεκριμένα προστεθούν νέες ξενοδοχειακές κλίνες, διότι αυτός είναι ο μεγάλος στόχος, είμαστε βέβαιοι ότι η Καβάλα, θα ξεπεράσει τους σημερινούς αριθμούς επισκεπτών και θα ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.