ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ την προεκλογική περίοδο, που ακούμε και διαβάζουμε δηλώσεις και συνεντεύξεις υποψηφίων στην περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση, είναι ότι υποβαθμίζουν, εκούσια, ή ακούσια, τον τόπο τους, για να δείξουν ότι υπάρχει ανάγκη για κάτι καλύτερο (έτσι γενικά και αόριστα).

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας, Ευθύμης Μακρογιάννης, που είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Καβάλας είπε ότι: «Λόγω της κρίσης, έχουμε ξεχάσει τους Έλληνες. Νομίζουμε ότι ο Έλληνας πολίτης, δεν μπορεί να είναι, πλέον, τουρίστας. Το θεωρούμε πολυτέλεια, γι’ αυτό αναφερόμαστε στους βαλκάνιους. Η Ξάνθη, πως κατάφερε να γίνει αυτό που έγινε, λόγω ενός καρναβαλιού; Το εκμεταλλεύτηκε σωστά, ο Δήμος το ανέβασε πολύ ψηλά, μαζί με το καρναβάλι μπόρεσε να παρουσιάσει την παλιά πόλη, να την αναδείξει, έκανε παρέμβαση στην παλιά πόλη και κράτησε το χρώμα της. Αυτό βοήθησε, πάρα πολύ, στο να έχει η πόλη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Νομίζω ότι η Καβάλα έχει όλα τα εφόδια, που θα μπορούσε να να σταθεί πολύ καλύτερα από τις άλλες πόλεις».

ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟ, για να στηρίξει την επιχειρηματολογία του ο συγκεκριμένος υποψήφιος και άλλοι, να παραθέσουν μερικούς αριθμούς. Για παράδειγμα, γνωρίζει πόσος κόσμος επισκέφτηκε το έτος 2018 την παλιά πόλη της Ξάνθης; Στο φρούριο της Καβάλας κόπηκαν περισσότερα από 50.000 εισιτήρια, που σημαίνει ότι αυτή ήταν η ελάχιστη επισκεψιμότητα της παλιάς πόλης (συνοικία Παναγίας). Γνωρίζει, επίσης, πόσες διανυκτερεύσεις έγιναν το ίδιο έτος στα ξενοδοχεία της Ξάνθης; Ο σύνδεσμος των ξενοδόχων Καβάλας δημοσίευσε αριθμητικά στοιχεία, για μερικά από τα ξενοδοχειακά καταλύματα της πόλης και του Δήμου, στα οποία φαίνεται αύξηση των Ελλήνων επισκεπτών.

ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ στο καρναβάλι της Ξάνθης, αλλά γνωρίζει πόσες χιλιάδες επισκέπτες, κυρίως Έλληνες, προσέλκυσε το φεστιβάλ Cosmopolis το περασμένο καλοκαίρι; Μπορεί να αναφέρει ένα ποιοτικότερο και μαζικότερο έθνικ φεστιβάλ στην Ελλάδα; Γνωρίζει πόσος κόσμος παρακολούθησε το Kavala Air Sea Show και πόσα εισιτήρια κόπηκαν στις παραστάσεις του φεστιβάλ Φιλίππων (σ.σ. δεν ήταν όλοι οι θεατές μόνο Καβαλιώτες). Ο εχθρός του καλού, βεβαίως, είναι το καλύτερο, αλλά δεν μπορούμε να υποβαθμίζουμε τις διοργανώσεις που προαναφέραμε και τις δεκάδες πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις που έγιναν και γίνονται στην πόλη, για να αναδείξουμε το καρναβάλι της Ξάνθης και την «Ονειρούπολη» της Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.