Η ΑΠΩΛΕΙΑ της «γαλάζιας σημαίας» στην ακτή «Καλαμίτσα», είναι ένα ακόμα (χαρακτηριστικό) παράδειγμα της αδυναμίας του ελληνικού δημοσίου όχι μόνο να αξιοποιήσει, αλλά και να συντηρήσει την περιουσία του! Από την ημέρα που έληξε η (μακρόχρονη) περίοδος διαχείρισης της ακτής από τον Δήμο Καβάλας, άρχισαν τα προβλήματα συντήρησης και λειτουργίας της. Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.), που είναι η ιδιοκτήτρια, έπαψε να φροντίζει τις εγκαταστάσεις και ακτή, που αποτελούσε το «κόσμημα» της πόλης, απαξιώνεται με την πάροδο του χρόνου, όπως συμβαίνει και με άλλα ακίνητα του ελληνικού δημοσίου στην Καβάλα (παλιό Δικαστικό Μέγαρο, στρατόπεδα Περιγιαλίου κ.λπ.).

 Η ΕΤ.Α.Δ. δεν κάνει ούτε διαγωνισμό, για την παραχώρηση της ακτής σε ιδιώτη, ώστε να έχει έσοδα από την εκμίσθωση των εγκαταστάσεων και τις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν. Σε μία εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων, είμαστε βέβαιοι ότι ο πρόεδρος, ο διευθύνων σύμβουλος και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, θα καλούνταν από τους μετόχους να δώσουν εξηγήσεις γιατί δεν αξιοποιείται κάποιο περιουσιακό στοιχείο για την ανάπτυξη της εταιρείας. Πιθανόν τα διοικητικά στελέχη να απολύονταν για την αδράνεια, ή την ανικανότητά τους!

Η ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ, Η ΡΑΨΑΝΑΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ, είναι οι μόνες ακτές εντός του αστικού ιστού της Καβάλας, που δεν πληρώνουν οι λουόμενοι για να κάνουν το μπάνιο τους. Και κατά την άποψη μας, πρέπει να παραμείνουν «λαϊκές πλαζ», όπως είπε η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, γιατί εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό Καβαλιωτών, αλλά και επισκεπτών, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις οργανωμένες και με εισιτήριο παραλίες.

ΟΦΕΙΛΕΙ η ΕΤ.Α.Δ. να αποφασίσει σύντομα τι θα κάνει με την ακτή «Καλαμίτσα». Αν θα την παραχωρήσει σε ιδιώτη, ή θα την αφήνει να «ρημάζει» και να γίνει μία ακόμα «πληγή» για την τουριστική Καβάλα. Μπορεί και ο Δήμος Καβάλας να τη διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο, χωρίς να επιβάλλει εισιτήριο εισόδου στους λουόμενους, όπως γινόταν στα 30 χρόνια, αν δεν κάνουμε λάθος, που τη λειτουργούσε.

ΕΩΣ ΤΟΤΕ, η ΕΤ.Α.Δ. δεν τιμωρεί τον Δήμο Καβάλας, για το πρόστιμο που της επιβλήθηκε από την Πολεοδομία για τις αυθαίρετες κατασκευές στην ακτή, αλλά τους πολίτες που φορολογούνται και έχουν δικαίωμα να κάνουν το μπάνιο τους σε μία ακτή με «γαλάζια σημαία». Γιατί δικαιώματα δεν έχει μόνο το ελληνικό δημόσιο, αλλά και οι απλοί πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.