Μουρμουρίσματα

0
29

Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ πρόωρων εθνικών εκλογών θα προκαλέσει μία αναστάτωση στο πρόγραμμα των πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων διοργανώσεων του καλοκαιριού 2019. Μετά τη «Λευκή Νύχτα» στην Ελευθερούπολη, ανακοινώθηκε ότι ματαιώνεται και το Kavala Air Sea Show, το οποίο συνέπεσε χρονικά με την ημερομηνία των εκλογών (7 Ιουλίου). Θεωρούμε ότι το πλήγμα είναι μεγαλύτερο για το Kavala Air Sea Show, το οποίο έχει διεθνή εμβέλεια και μεγαλύτερο κύρος ως διοργάνωση. Διότι, το στοιχείο που καθιερώνει μία διοργάνωση είναι η συνέχεια και η συνέπεια στη διεξαγωγή της. Έστω και ένα έτος να μη διεξαχθεί, μπορεί να έχει επίπτωση οργανωτική, αλλά και στο «πρεστίζ».Το φετινό kavala Air Sea Show προετοιμάζεται από τον περασμένο Νοέμβριο. Έγιναν συμφωνίες με τους συμμετέχοντες, εξασφαλίστηκαν χορηγίες, άρχισε η προβολή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Και αίφνης, ο πρωθυπουργός της χώρας αποφάσισε να προσφύγει στις κάλπες πριν το φθινόπωρο, που ήταν προγραμματισμένες οι εθνικές εκλογές.

ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΠΙΘΑΝΟ, επίσης, αρκετοί επισκέπτες να έκαναν πρόγραμμα εκείνες τις ημέρες να βρεθούν στην Καβάλα, για να παρακολουθήσουν το show. Σε κάθε περίπτωση, η ματαίωση δεν είναι καλή είδηση. Και προκαλεί έκπληξη, σ’ εμάς, ότι υπάρχουν σχόλια ανακούφισης για τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη. «Air show ήτανε και πάει. Ένα «ουφ» ακούστηκε στους αιθέρες της Καβάλας, που επιτέλους οι εκλογές έκαναν το πρώτο καλό στην κοινωνία της Καβάλας και στην «τσέπη» του Δήμου», είναι ένα από τα αρνητικά σχόλια. Λυπούμαστε, ειλικρινά, γιατί μερίδα συμπολιτών αντιμετωπίζει στενόμυαλα διοργανώσεις που συμβάλλουν ώστε η Καβάλα να γίνει γνωστή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ που βάζει ο Δήμος Καβάλας στο Air Sea Show, «επιστρέφονται» στο πολλαπλάσιο στην τοπική οικονομία λόγω της διοργάνωσης και των άλλων δράσεων που χρηματοδοτεί. Για να κινηθεί η τοπική αγορά, πρέπει να αυξηθεί η επισκεψιμότητα. Οι επισκέπτες θα έρθουν όταν γίνονται στην πόλη πράγματα και όχι μόνο για να «βολτάρουν» στο παραλιακό μέτωπο, ή για να απολαύσουν την ωραία θέα από το φρούριο. Η ανάπτυξη του τουρισμού προϋποθέτει να «επενδυθούν» χρήματα. Εάν τα χρήματα που συνεισφέρει ο Δήμος Καβάλας θεωρούνται πολλά, για τη διοργάνωση του Kavala Air Sea Show, οι συμμετέχοντες στην οργανωτική επιτροπή μπορούν να βρούνε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης διατηρώντας το δωρεάν χαρακτήρα του show, που προσελκύει τον κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.