ΑΠΌ ΤΗ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας, Κώστας Ποδάρας, αμφισβητεί το ποσοστό της ανεργίας που υπάρχει στο Νομό Καβάλας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.). Κατά την άποψη του, το ποσοστό που ανακοινώθηκε, δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα, διότι στα δεδομένα δεν περιλαμβάνονται οι ελαστικές μορφές εργασίας και η «μαύρη» εργασία.

ΑΠΌ ΤΗΝ ΆΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ, η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υλοποιεί, στο πλαίσιο της μεταναστευτικής πολιτικής, προγράμματα, για την εργασιακή και κοινωνική ένταξη των μεταναστών και προσφύγων, που φιλοξενούνται στις διάφορες δομές της χώρας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα ηπειρωτικά. Υπάρχει πιλοτικό πρόγραμμα διάρκειας έξι μηνών, το οποίο αφορά στην εκμάθηση της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, στην καταγραφή των επαγγελματικών δεξιοτήτων και στην παροχή στέγης και χρηματικού βοηθήματος. Ο αριθμός των ωφελούμενων (μεταναστών και προσφύγων) του προγράμματος είναι 20.000 άτομα. Παράλληλα, υλοποιούνται προγράμματα κατάρτισης για την απασχόληση 2.000 δικαιούχων διεθνούς προστασίας στον αγροτικό τομέα και 3.000 δικαιούχων στον τομέα του τουρισμού, σε συνεργασία των Υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας!

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΤΗ, μεγάλος αριθμός νέων επιστημόνων εγκαταλείπει την Ελλάδα, για να αναζητήσει επαγγελματική αποκατάσταση και καλύτερη ζωή στο εξωτερικό. Δηλαδή, η χώρα «εξάγει» επιστημονικά καταρτισμένους συμπολίτες και «εισάγει» μετανάστες και πρόσφυγες, στους οποίους παρέχει εξάμηνη «κατάρτιση», στέγη και χρηματικό βοήθημα, για να απασχοληθούν στον αγροτικό τομέα! Το σύνολο των προσφύγων και των μεταναστών, όπως δήλωσε υπερήφανος ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, μέσω του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ δεκάδες χιλιάδες νέοι στην Ελλάδα συντηρούνται από τα επιδόματα. Και για να έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, χρειάζονται ένα μίνιμουμ αριθμό ενσήμων (κοινωνική ασφάλιση).

ΠΡΟΦΑΝΩΣ, βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη ένα καλά μελετημένο σχέδιο κοινωνικής αποδιάρθρωσης της Ελλάδας και αλλοίωσης της εθνικής ταυτότητας του πληθυσμού, το οποίο εφαρμόζεται με ευρωπαϊκούς πόρους και σε αγαστή συνεργασία με τις ελληνικές κυβερνήσεις. Μην εκπλαγείτε, πρόεδρε του Ε.Υ.Κ. Καβάλας, με τα ποσοστά ανεργίας  που θα ανακοινωθούν τα επόμενα έτη, τα οποία δεν θα αφορούν αποκλειστικά τον ελληνικό πληθυσμό της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.