ΌΤΑΝ Η ΜΕΛΕΤΗ γίνει πραγματικότητα, η αγορά του Αγίου Νικολάου, που είναι σημαντικό κομμάτι του ιστορικού κέντρου της Καβάλας, θα γίνει μεγάλος «πόλος έλξης» για τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις της πόλης. Είμαστε βέβαιοι γι’ αυτό. Το επιθυμούν πολύ και οι καταστηματάρχες της περιοχής. Κατά την άποψη μας, είναι το πιο γραφικό μέρος στο κέντρο της Καβάλας. Και αξίζει να αναδειχτεί.

ΕΊΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ότι στο εγχείρημα συμμετέχουν περισσότεροι του ενός τοπικοί φορείς. Ο Εμπορικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο και ο Δήμος Καβάλας. Έτσι, η παρέμβαση θα είναι ολοκληρωμένη. Διότι, ο Δήμος Καβάλας θα μπορούσε να αναπλάσει μόνο τους πεζόδρομους και τους κοινόχρηστους χώρους, αλλά όχι και τις όψεις των καταστημάτων, ή των κτιρίων. Ο Εμπορικός Σύλλογος και το Επιμελητήριο, από την άλλη πλευρά, δεν έχουν την τεχνογνωσία και την πιστοποίηση για να κάνουν τεχνικές παρεμβάσεις.

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας με την ομάδα των μελετητών, με θέμα το χρονοδιάγραμμα του έργου και τον συντονισμό των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα.

ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ οι εμπλεκόμενοι στην προσπάθεια, να καταθέσουμε μία σημείωση και συγχρόνως πρόταση. Απλή, αλλά απαραίτητη θεωρούμε. Η παρέμβαση που θα γίνει, στο πλαίσιο του «ανοικτού εμπορικού κέντρου» (open mall), πρέπει να σεβαστεί τον ιστορικό χαρακτήρα της περιοχής. Δηλαδή, να αποφευχθεί η αλλοίωση των αρχιτεκτονικών και άλλων στοιχείων, τα οποία προσδίδουν την ξεχωριστή εικόνα στην αγορά και είναι αυτά που έλκουν τους επισκέπτες. Δεν υπάρχει λόγος, να δημιουργήσουμε ένα (ακόμα) σύγχρονο εμπορικό κέντρο στην πόλη. Το παράδειγμα του εμπορικού κέντρου στον πεζόδρομο Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι «οδηγός» στην παρέμβαση που θα γίνει.

ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ότι το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί και σε δύο έτη, η αγορά του Αγίου Νικολάου θα μεταμορφωθεί σε άλλο ένα «σημείο αναφοράς» για την πόλη. Το έργο αυτό γίνεται, βεβαίως, για τις επιχειρήσεις, αλλά θα δώσει προστιθέμενη αξία και στην Καβάλα. Το σημαντικότερο είναι, ότι μέσα από το έργο αυτό αναδεικνύεται η ανάγκη να συνεργάζονται οι τοπικοί φορείς, για να υλοποιούν στόχους που ωφελούν το σύνολο της κοινωνίας. Κι όταν υπάρχει συνεργασία και ενότητα στη διεκδίκηση, είναι πιο εύκολο να βρεθούν οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες, παρά όταν ένας φορέας κινείται μεμονωμένα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.