ΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ είναι μία υποδομή που κατασκευάστηκε για να εξυπηρετήσει τον επιχειρηματικό κόσμο, γι’ αυτό και η διαχείριση του πρέπει να γίνεται από τον φορέα που εκπροσωπεί τους επιχειρηματίες, δηλαδή το Επιμελητήριο. Δυστυχώς, το Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας έγινε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης την εποχή της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, κάτι που όχι μόνο καθυστέρησε τη λειτουργία, αλλά και έβαλε σε σοβαρό κίνδυνο την ύπαρξη της υποδομής.

ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, που έχει τη διαχείριση η περιφερειακή αυτοδιοίκηση, το Βιοτεχνικό Πάρκο βρίσκεται σε αδράνεια. Ο λόγος είναι απλός. Ο ρόλος των πολιτικών, δεν είναι να ασχολούνται με ζητήματα της επιχειρηματικότητας. Μετά την κατασκευή, το Βιοτεχνικό Πάρκο έπρεπε να δοθεί στο Επιμελητήριο Καβάλας. Είμαστε βέβαιοι πως σήμερα θα βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Επιμελητηρίου ανέλαβε πρωτοβουλία, ώστε η λειτουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου να βγει από το τέλμα. Θεωρούμε ότι είναι ευκαιρία να αλλάξει η μετοχική σύνθεση και να αναλάβει αποκλειστικά τη διαχείριση το Επιμελητήριο. Ο ρόλος της αυτοδιοίκησης, κατά την άποψη μας, επιτελέστηκε. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κατασκεύασε την υποδομή, ενώ ο Δήμος Καβάλας δεν υπάρχει λόγος να συμμετέχει στο μετοχικό σχήμα. Θα είναι, επομένως, λάθος να παραμείνουν στη διοίκηση οι δύο φορείς αυτοδιοίκησης. Γιατί οι δημότες Καβάλας να συμμετέχουν οικονομικά στη λειτουργία μιας υποδομής που εξυπηρετεί τους επιχειρηματίες;

ΩΣΤΟΣΟ, έχουμε τον εξής προβληματισμό. Έπειτα από τόσα έτη αδράνειας και απαξίωσης του Βιοτεχνικού Πάρκου, σε συνδυασμό με το μεγάλο πλήγμα που δέχτηκαν οι επιχειρήσεις την περίοδο των μνημονίων, είναι ευνοϊκή η συγκυρία για την αναθέρμανση του ζητήματος;  Θα έχει αποτέλεσμα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου; Μήπως η κεντρική διοίκηση πρέπει να δώσει κίνητρα, για την μετεγκατάσταση των μικρών και μεσαίων βιοτεχνικών επιχειρήσεων στα Βιοτεχνικά Πάρκα, για να αποκτήσουν αυτά που είναι αδρανή ζωή;

ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ επιχειρήσεις στα Βιοτεχνικά Πάρκα, πρέπει οι συνθήκες να είναι καλύτερες από εκείνες εντός του αστικού ιστού. Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας θα κάνει ότι μπορεί για να προσελκύσει επιχειρηματίες στη Νέα Καρβάλη, αλλά θα βοηθήσει και η δημιουργία του κατάλληλου θεσμικού περιβάλλοντος από την κυβέρνηση. Οι νέοι κυβερνώντες δήλωσαν ότι θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα στην πράξη. Ίδωμεν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.