ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ παρατηρείται μία έξαρση παραβατικότητας στις Κρηνίδες, που έχει προκαλέσει την ανησυχία και τη διαμαρτυρία των κατοίκων, που ζητούν ενίσχυση της αστυνόμευσης. Τα προηγούμενα έτη, με πρόσχημα την βαθιά οικονομική ύφεση, έγινε αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να καταργηθεί μεγάλος αριθμός Τμημάτων και Σταθμών στην περιφέρεια της χώρας, ενώ έγινε σημαντική περικοπή στο προσωπικό ακόμα και στα αστικά κέντρα.

ΕΤΣΙ, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, όπως και των Κρηνίδων, έμειναν απροστάτευτοι από τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις. Κάποιοι αναγκάστηκαν να λάβουν μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας τους, τα οποία αποθάρρυναν τους μικρούς εγκληματίες. Ωστόσο, ο φόβος εξακολουθεί να επικρατεί στα χωριά και στις γειτονιές των πόλεων, αφού τα άτομα με παραβατική συμπεριφορά εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία, για να πλήξουν τον απροστάτευτο πληθυσμό. Κάτι που φαίνεται και στα ενημερωτικά δελτία Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΕΊΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ εάν θα φτάσουμε στο ίδιο επίπεδο ασφάλειας πριν την οικονομική ύφεση, με την επαναλειτουργία των περιφερειακών αστυνομικών Υπηρεσιών και την πλήρη στελέχωση των Διευθύνσεων Αστυνομίας στις πόλεις. Γι’ αυτό, θεωρούμε ότι οι πολίτες πρέπει να δείξουν περισσότερη υπευθυνότητα και να περιορίσουν, τουλάχιστον, την μικρή εγκληματικότητα στον τόπο τους. Για παράδειγμα, ο κάτοχος ενός δικύκλου μπορεί να εφαρμόσει μερικά απλά μέτρα, για να προστατέψει το όχημα του από τους επίδοξους κλέφτες. Το ίδιο και οι κάτοχοι Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων. Όσοι και όσες, μάλιστα, διαθέτουν κλειστούς χώρους στάθμευσης, είναι αδιανόητο να σταθμεύουν τα οχήματα τους στο δρόμο, ακόμα κι αν είναι μπροστά στο σπίτι τους.

ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ σ’ ένα μικρό οικισμό, όπως οι Κρηνίδες, λειτουργεί αστυνομικός σταθμός, δεν θα εμποδίσει το άτομο με παραβατική συμπεριφορά να διαρρήξει ένα ανασφάλιστο όχημα, ή μία ανασφάλιστη κατοικία. Προέχει, επομένως, να αποκτήσουν οι πολίτες σωστή συνείδηση, να «θωρακίσουν» την περιουσία και κυρίως τη ζωή τους και να μην επαναπαυτούν στην Ελληνική Αστυνομία. Είναι χαρακτηριστική η λαϊκή ρήση: «Φύλαγε τα ρούχα σου, για να έχεις τα μισά».

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η ΕΛ.ΑΣ. έγινε έρμαιο των ασυνείδητων και τυχοδιωκτών πολιτικών, που αποδιοργάνωσαν το Σώμα και συνέβαλαν στην αύξηση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα. Δεν μπορούμε να αισιοδοξούμε με τέτοιους πολιτικούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.