Η ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ έκανε προσπάθεια και βήματα προόδου στον τομέα του αθλητισμού, περισσότερα από αυτά που έγιναν από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Οι στόχοι, όπως έγραψε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιώργος Φιλόσογλου, ήταν τρεις: η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, ο εξοπλισμός τους και η διοργάνωση μεγάλων διοργανώσεων. Ας δούμε την επίδοση της διοίκησης του Δήμου, που αποχωρεί στο τέλος Αυγούστου 2019, σε κάθε ένα από τους προαναφερθέντες στόχους.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, έγιναν παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υφιστάμενων, συντηρήσεις και προμήθεια καινούργιου εξοπλισμού. Το μεγάλο έργο που αφήνει «παρακαταθήκη» είναι η ανακαίνιση του «Βερούλειου» γηπέδου. Ο μεγάλος στόχος που έμεινε ανεκπλήρωτος, είναι η κατασκευή του καινούργιου κλειστού γυμναστηρίου στο Περιγιάλι. Γι’ αυτό, δεν είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρει να το πραγματοποιήσει ούτε η νέα δημοτική αρχή στα επόμενα τέσσερα έτη. Επίσης, δρομολογήθηκε η ανάπλαση των εξωτερικών γηπέδων καλαθοσφαίρισης και ποδοσφαίρου στο αθλητικό κέντρο της Καλαμίτσας, σε συνέχεια των γηπέδων αντισφαίρισης. Κατά την άποψη μας, έως ότου βρεθεί «άκρη» για το κλειστό γυμναστήριο στο Περιγιάλι, υπάρχει περιθώριο για την αναβάθμιση του γυμναστηρίου στο Δ.Α.Κ. «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

Η ΣΤΕΓΗ του κλειστού κολυμβητηρίου δεν επισκευάστηκε. Παρελήφθη η μελέτη στατικής επάρκειας, που είναι «οδηγός» για την αποκατάσταση της ζημιάς, ενώ προχώρησε η αξιοποίηση της γεωθερμίας, για την περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους. Το παλιό (ανοιχτό) κολυμβητήριο στο πάρκο Φαλήρου παραμένει αναξιοποίητο, αφού δεν τελεσφόρησε η συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας. Σημαντικές βελτιώσεις έγιναν στα κλειστά γυμναστήρια των Ποταμουδίων και του Αμυγδαλεώνα, αλλά υπάρχουν αρκετές ανάγκες στα γήπεδα ποδοσφαίρου των χωριών.

ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, τέλος, η απερχόμενη δημοτική αρχή πήγε πολύ καλά στον κλασικό αθλητισμό και στην κολύμβηση, αλλά υπάρχουν και άλλα αθλήματα στα οποία η Καβάλα χρειάζεται ώθηση. Σε γενικές γραμμές, μπήκαν οι βάσεις, αλλά η προσπάθεια πρέπει να έχει συνέχεια. Γιατί είναι πολύ εύκολο, να επιστρέψουμε στο χαμηλό επίπεδο προ της τελευταίας πενταετίας. Ο βαθμός που βάζουμε είναι 7.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.