ΑΠΌ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ της επιβατικής κίνησης των 14 περιφερειακών αερολιμένων που διαχειρίζεται η Fraport Hellas, για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2019, συμπεραίνουμε ότι χάρη σε ορισμένους από αυτούς καταγράφηκε η οριακή αύξηση 1% και γενικότερα δεν είναι συνέχεια αρνητικό το πρόσημο. Σ’ αυτούς δεν περιλαμβάνεται ο αερολιμένας «Μέγας Αλέξανδρος», που στην εποχή της Fraport Hellas είναι «ουραγός», αρκετές φορές, στην επιβατική κίνηση. Το διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2019, συγκεκριμένα, είχε μείωση 21,5%. Την υψηλότερη μεταξύ των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport. Επίσης, είχε το χαμηλότερο μερίδιο, μόλις 1,11%, των επιβατών που διακινήθηκαν συνολικά και ήταν 26,2 εκατομμύρια.

ΕΧΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, θεωρούμε, να μάθουν οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες την επιβατική κίνηση στον αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος» μετά τις εργασίες ανακαίνισης των εγκαταστάσεων και την εμπλοκή της Fraport Hellas. Ακόμα κι αν υπάρχει άνοδος, φαίνεται πως ο ρόλος του αερολιμένα είναι, ακόμα, πολύ μικρός στις αερομεταφορές στη βόρεια Ελλάδα.

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ πως καταφέρνει ο αερολιμένας των Χανίων να έχει έντονη επιβατική κίνηση, ενώ βρίσκεται κοντά στο μεγάλο αεροδρόμιο της Κρήτης στο Ηράκλειο, ενώ ο αερολιμένας «Μέγας Αλέξανδρος», που έχει «κοντά» τον αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, έχει πολύ χαμηλότερη κίνηση. Ουσιαστικά, ο αερολιμένας «Μέγας Αλέξανδρος» εξυπηρετεί την τουριστική κίνηση της Θάσου την περίοδο του καλοκαιριού, αφού η διακίνηση επιβατών προς και από την Αθήνα είναι περιορισμένη. Ακόμα και οι Καβαλιώτες, που θέλουν να ταξιδέψουν αεροπορικώς προς την πρωτεύουσα της χώρας, προτιμούν τον αερολιμένα «Μακεδονία»!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δεν είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορεί να αλλάξει ο ρόλος του αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος» και να γίνει εκτός από τουριστικός και βασικός σταθμός του εσωτερικού δικτύου αερομεταφορών. Θα συνεχίσει, δηλαδή, να παρουσιάζει αυξημένη κίνηση μόνο την τουριστική περίοδο και τους υπόλοιπους μήνες του έτους, θα καλύπτει τις ανάγκες των συμπολιτών, που δεν τους βολεύει να ταξιδέψουν από τη Θεσσαλονίκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.