Η ΑΛΗΘΕΙΑ, λένε, είναι μία, αλλά υπάρχουν διαφορετικές «οπτικές γωνίες» για την παρουσίαση της. Το ίδιο ισχύει και για την ιστορία. Δεν ακούσαμε, ούτε διαβάσαμε, τον πανηγυρικό λόγο που εκφώνησε η φιλόλογος καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Χρυσούπολης στον πρόσφατο εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Διαβάσαμε, όμως, τις ανακοινώσεις «συμπαράστασης» προς την καθηγήτρια, από την Τοπική Οργάνωση Νέστου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», που μόνο το μήνυμα της ενότητας του ελληνικού λαού απέναντι στη νέα κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η ιστορία του έθνους, δεν προάγουν. Οι ανακοινώσεις αυτές δεν στηρίζουν την ιστορική αλήθεια, όπως λένε, αλλά αποτελούν ένα αντιφασιστικό παραλήρημα!

ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών», μάλιστα, γίνεται αναφορά σε «ιστορικούς απογόνους των χαφιέδων και των βασανιστών της Μεταξικής 4ης Αυγούστου, των πεμπτοφαλαγγιτών και των δοσίλογων των ταγματασφαλιτών και των μαυραγοριτών. Των Χιτών και των βασανιστών της Γιάρου και της Μακρονήσου». «Γιατί, είναι αυτοί που πουλούσαν το παραμύθι της εθνικοφροσύνης και του αντικομμουνισμού στο μετεμφυλιακό κράτος! Οι δολοφόνοι του Μπελογιάννη, του Πλουμπίδη και του Λαμπράκη! Γιατί είναι τα σταγονίδια της Χούντας!», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, πραγματικά, με το μένος και το μίσος των «απογόνων του Μπελογιάννη, του Πλουμπίδη και του Λαμπράκη», που ακόμα και στον εορτασμό της ηρωικής εξέγερσης του ελληνικού απέναντι σε ένα ακόμα κατακτητή τον Οκτώβριο του 1940, “χύνουν το δηλητήριο» της διχόνοιας στις ψυχές της μαθητιώσας νεολαίας! Η ελληνική ιστορία πρέπει να διδάσκεται στους μαθητές και τις μαθήτριες με νηφαλιότητα. Και με στόχο, να αγαπήσουν οι μελλοντικοί πολίτες την πατρίδα τους. Έχουν δικαίωμα οι νέοι άνθρωποι να αισθάνονται υπερήφανοι για τους προγόνους τους, που αψήφησαν τις δυσκολίες, τη συντριπτική υπεροχή του επιτιθέμενου και εγκατέλειψαν τα σπίτια και τις οικογένειες τους, για να υπερασπιστούν την πατρίδα. Διότι, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που πολέμησαν στο αλβανικό μέτωπο και στα οχυρά του Ρούπελ, δεν πολέμησαν για τους χαφιέδες και τους βασανιστές της Μεταξικής δικτατορίας, ούτε γιατί ο Ιωάννης Μεταξάς απέρριψε το τελεσίγραφο του φασιστικού ιταλικού καθεστώτος. Πολέμησαν για την ελεύθερη Ελλάδα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.