Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ του Δήμου Καβάλας και του ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Νομού Καβάλας, να μεταφέρονται κάτοικοι των οικισμών Νέου Ζυγού, Ζυγού, Κρυονερίου και Φιλίππων στη λαϊκή αγορά των Κρηνίδων, έχει στόχο να ενισχύσει την κίνηση στη λαϊκή αγορά. Φοβούμαστε, ωστόσο, ότι ως πιλοτικό μέτρο, δεν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Διότι, τα μέτρα που «βαφτίζονται» πιλοτικά, στην πλειοψηφία, δεν μακροημερεύουν. «Είναι μία πρωτοβουλία, για να ενισχυθεί η λαϊκή αγορά των Κρηνίδων, αλλά και για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που δεν είχε πρόσβαση από τα χωριά αυτά. Έχει πιλοτικό χαρακτήρα η γραμμή αυτή. Θα δούμε αν είναι βιώσιμη και καλούμε τον κόσμο να ενισχύσει την προσπάθεια, ώστε να συνεχιστεί στο μέλλον», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κοινοτήτων του Δήμου Καβάλας, Θόδωρος Παπδόπουλος.

ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ, για να πετύχει οτιδήποτε και να καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών, πρέπει να έχει μόνιμο χαρακτήρα. Εάν η γραμμή αυτή έχει χαμηλή επιβατική κίνηση τα δύο πρώτα έτη, είναι βέβαιο και λογικό, η διοίκηση του ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών να τη σταματήσει. Αν συμβεί αυτό, πολύ δύσκολα στο μέλλον θα γίνει νέα προσπάθεια, αφού οι πολίτες δεν θα ανταποκριθούν πάλι.

ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, θεωρούμε, είναι να δημιουργήσει το ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών μία (νέα) σταθερή γραμμή, όχι αποκλειστικά για την μετακίνηση των κατοίκων των οικισμών που προαναφέρθηκαν στη λαϊκή αγορά των Κρηνίδων. Αλλά, για την καθημερινή επίσκεψη στην αγορά των Κρηνίδων. Οι Κρηνίδες είναι το διοικητικό, οικονομικό και εμπορικό κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων και πρέπει να συνδέεται με όλους τους οικισμούς. Όπως συμβαίνει με την Ελευθερούπολη, την οποία επισκέπτονται καθημερινά οι κάτοικοι των γύρω χωριών με την υπεραστική συγκοινωνία.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ, συγκεκριμένα, να δημιουργηθεί μία νέα γραμμή από την Καβάλα προς Αμυγδαλεώνα, Νέο Ζυγό, Ζυγό, Κρυονέρι, Φιλίππους. Κρηνίδες και επιστροφή, με την οποία οι κάτοικοι των χωριών θα μετακινούνται σε καθημερινή βάση στις Κρηνίδες, για να επισκέπτονται τα εμπορικά καταστήματα, τους γιατρούς και, επ’ ευκαιρία, τη λαϊκή αγορά. Εάν ξέρουν οι κάτοικοι ότι η γραμμή είναι σταθερή και όχι πιλοτική, η επιβατική κίνηση θα είναι μεγαλύτερη, διότι θα εξυπηρετούνται οι πολίτες πραγματικά. Και όλοι θα είναι κερδισμένοι από την απόφαση αυτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.