Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ της πόλης και του Δήμου Καβάλας, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, άρχισε. Το «σύνθημα» της δημοτικής Αρχής είναι, όπως διαβάσαμε, λιγότερα χρήματα και περισσότερες μικρές εκδηλώσεις στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης. Το κόστος των εκδηλώσεων, θα είναι εμφανώς μειωμένο σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, στα οποία, σημειωτέον, έγινε περικοπή των δαπανών! «Οι καιροί δεν ενδείκνυνται για περιττές σπατάλες. Με ότι έχουμε θα πορευτούμε, όπως κάνουμε στα σπιτικά μας», έγραψε συνάδελφος σε τοπική εφημερίδα. Αναρωτιόμαστε ποιες είναι οι περιττές σπατάλες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες θα περικοπούν φέτος.

ΕΊΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΗ ΣΠΑΤΑΛΗ η συναυλία στην έναρξη του εορταστικού προγράμματος στην πλατεία Ελευθερίας; Δηλαδή, ο Δήμος Καβάλας θα πάρει «βαθιά οικονομική ανάσα» εάν δεν δώσει είκοσι, ή τριάντα, χιλιάρικα ευρώ, για να προσφέρει μία συναυλία στον κόσμο που μαζευόταν στην πλατεία Ελευθερίας, για να παρακολουθήσει τη φωταγώγηση του εορταστικού διακόσμου και του δέντρου των Χριστουγέννων; Ποιες άλλες «σπατάλες» έγιναν τα προηγούμενα χρόνια την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον Δήμο Καβάλας;

ΕΆΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ και οι συνεργάτες του, δεν εγκρίνουν τους καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν για την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων, είναι δικαίωμα τους. Μπορούν να κάνουν μία άλλη επιλογή, της αρεσκείας τους και πιο «οικονομική», αλλά δεν έχουν δικαίωμα να στερήσουν από τους Καβαλιώτες και τους επισκέπτες της πόλης, από ένα (συναυλιακό) γεγονός που πρόσφερε διασκέδαση στους θεατές και ζωντάνια στο κέντρο της πόλης για ένα βράδυ.

ΕΠΙΣΗΣ, τα προηγούμενα χρόνια γινόταν κριτική, ότι οι εκδηλώσεις στον Δήμο Καβάλας είναι «φτωχές», ή ότι η δημοτική Αρχή έδινε λίγα χρήματα για να ετοιμάσει ένα ικανοποιητικό πρόγραμμα. Θα απαντήσουμε στο παραπάνω σχόλιο, ότι: «Θα πορευτούμε με ότι έχουμε, όπως κάνουμε στα σπιτικά μας», με τη λαϊκή ρήση: «Η φτώχια θέλει καλοπέραση».

Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ, είναι από τα παλιά χρόνια, μία ευκαιρία για τα νοικοκυριά να περάσουν μερικές όμορφες ημέρες. Γι’ αυτό θα στολίσουν τα σπίτια, θα ξοδέψουν παραπάνω για το γιορτινό τραπέζι και τα δώρα και θα διασκεδάσουν περισσότερο από τις άλλες ημέρες του χρόνου. Είναι αυτό, άραγε, περιττή σπατάλη;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.