ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ, ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Γουνελάς, ρώτησε τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εάν συγκεκριμένος σύλλογος που χρησιμοποιηθεί αίθουσα στο δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» έχει καταστατικό λειτουργίας και είναι αναγνωρισμένος από την οικεία Ομοσπονδία. Ο αντιδήμαρχος, Απόστολος Μουμτσάκης, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, απάντησε ότι η δημοτική Αρχή ζήτησε απ’ όλους τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, να καταθέσουν τα καταστατικά λειτουργίας τους, διότι υπάρχουν σύλλογοι που δεν έχουν καμία δράση, αλλά συνεχίζουν να καταλαμβάνουν χώρους σε δημοτικά ακίνητα, όπως είναι τα γήπεδα και τα γυμναστήρια.

ΕΊΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ να γίνει ένα «μητρώο» όλων των συλλόγων που έχουν δραστηριότητα, ώστε να κατανεμηθούν οι λιγοστοί διαθέσιμοι χώροι του Δήμου Καβάλας. Η κατανομή αυτή πρέπει να γίνεται με ορισμένα (αντικειμενικά) κριτήρια, τα οποία πρέπει να συμφωνήσουν η δημοτική Αρχή και οι διοικήσεις των σωματείων.

ΑΦΟΥ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ τα καταστατικά λειτουργίας όλων των συλλόγων, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού πρέπει να καλέσει τους εκπροσώπους και να συζητήσουν για τα κριτήρια και τον κανονισμό χρήσης των δημοτικών χώρων. Διότι, μερικοί σύλλογοι υπερβαίνουν τους όρους, εκμεταλλευόμενοι την ανοχή των υπόλοιπων και της διοίκησης του Δήμου, με αποτέλεσμα να προκαλούνται προστριβές. Τίθεται, επομένως, ζήτημα ισότιμης μεταχείρισης, σεβασμού και τήρησης των κανόνων και των συμφωνιών.

Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΌΤΙ, οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους. Το πλαίσιο παραχώρησης και χρήσης των δημοτικών γηπέδων και γυμναστηρίων πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Και να το σέβονται άπαντες. Η ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» πρέπει να «μοιράζεται» το δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» με τους υπόλοιπους συλλόγους που «στεγάζονται» εκεί. Αλλά και οι υπόλοιποι σύλλογοι, οφείλουν να μη δημιουργούν πρόβλημα στην ομάδα ποδοσφαίρου, που χρησιμοποιεί ως έδρα το δημοτικό στάδιο/

ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ και για τα άλλα γήπεδα και γυμναστήρια του Δήμου Καβάλας, στα οποία «συστεγάζονται» περισσότερα από ένα αθλητικά σωματεία. Οι εγκαταστάσεις είναι περιορισμένες, ενώ τα σωματεία αρκετά, για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.