ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ με την ουσία, αλλά και με το περιεχόμενο της απάντησης που έδωσε η δημοτική σύμβουλος Δήμου Καβάλας, Αναστασία Ιωσηφίδου, στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριο Λαζαρίδη, για την παρέμβαση που έκανε σχολιάζοντας απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ενοχλήθηκε, γιατί σύσσωμη η «αντιπολίτευση» στο δημοτικό συμβούλιο απέρριψε την εισήγηση της δημοτικής Αρχής, για τη συμμετοχή του Δήμου Καβάλας σε έργο ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς με προϋπολογισμό 4 εκατομμύρια ευρώ. Ο κύριος λόγος απόρριψης της εισήγησης, άρα και συμμετοχής στο έργο, είναι το υψηλό χρηματικό ποσό θα καταβάλλει ο Δήμος, για την υλοποίηση των δράσεων. Να αναφέρουμε ότι, το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι ο Δήμος Καβάλας θα καταβάλλει 500.000 ευρώ και στο εταιρικό σχήμα θα συμμετέχουν έντεκα, ακόμα, φορείς και Οργανώσεις.

Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε ότι η απόρριψη του έργου είναι εναντίον των συμφερόντων της Καβάλας και των Καβαλιωτών, ενώ η Αν. Ιωσηφίδου αναρωτήθηκε ποια συμφέροντα εννοεί ο βουλευτής. Ο Δήμος Καβάλας, όπως όλοι οι Δήμοι της χώρας, έχουν ένα συγκεκριμένο σύστημα λειτουργίας και λήψης αποφάσεων. Το κυρίαρχο όργανο παραμένει το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο έχει ρόλο να ελέγχει τη διοίκηση και τον δήμαρχο. Ο Θόδωρος Μουριάδης πρέπει να αποδεχτεί ότι στη διάρκεια των τεσσάρων ετών που θα ασκήσει διοίκηση, θα υπάρξουν και περιπτώσεις, που η λεγόμενη «αντιπολίτευση» θα καταψηφίσει τις εισηγήσεις του. Θα υπάρξουν, επίσης, περιπτώσεις, που οι αποφάσεις θα είναι ομόφωνες. Επομένως, δεν μπορεί η «αντιπολίτευση» να είναι κακή όταν καταψηφίζει και καλή όταν εγκρίνει τις εισηγήσεις της δημοτικής Αρχής. Δηλαδή, στην πρώτη περίπτωση, όπως ανέφερε ο Μ. Λαζαρίδης, να είναι εναντίον των συμφερόντων του τόπου και των δημοτών και στις άλλες περιπτώσεις να στηρίζει τα συμφέροντα αυτά.

Ο Μ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ δεν παρακολούθησε τη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο για το συγκεκριμένο έργο, ούτε μίλησε με επικεφαλής των παρατάξεων της «αντιπολίτευσης», για να ακούσει τους λόγους που καταψήφισαν τη συμμετοχή του Δήμου Καβάλας σ’ αυτό. Βιάστηκε να βγάλει το συμπέρασμα και εκτέθηκε πολιτικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.