ΔΕΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ να έγινε παρέμβαση της δημοτικής αρχής, ή κάποιου οργάνου του Δήμου Καβάλας στη λειτουργία και στις αποφάσεις άλλων φορέων, ή συλλόγων, του τόπου. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό παρατηρήθηκε ένα ανησυχητικό γεγονός, το οποίο προκάλεσε προβληματισμό και απορία για τη σκοπιμότητά του. Αναφερόμαστε στις ανακοινώσεις της νεοεκλεγείσας διοικούσας επιτροπής του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου αρχιτεκτόνων Νομού Καβάλας, σχετικά με την πρόταση συμμετοχής του Δήμου σε συγχρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, με περιοχή παρέμβασης την παλιά πόλη (συνοικία της Παναγίας).

ΔΕΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ, επίσης, να εκδηλώθηκε δημοσίως τέτοια κατακραυγή για απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, από φορείς και συλλόγους, όπως αυτή για το συγκεκριμένο έργο. Τα ευρωπαϊκά προγράμματα είναι δεκάδες και είναι λογικό ο Δήμος Καβάλας, αλλά και οι άλλοι Δήμοι, να μη γνωρίζουν την ύπαρξη όλων. Επίσης, οι Δήμοι δεν μπορούν, αντικειμενικά, να ασχολούνται μόνο με τις προσκλήσεις των συγχρηματοδοτούμενων έργων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι’ αυτό και κάνουν τις επιλογές τους.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ την παρέμβαση του Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και του συλλόγου αρχιτεκτόνων, θεωρούμε ότι υπερέβη τα εσκαμμένα και έγινε αυτό που αποκαλείται στην εποχή μας bullying προς τους δημοτικούς συμβούλους, που δεν ενέκριναν την εισήγηση της δημοτικής αρχής. Ο σύλλογος αρχιτεκτόνων είναι πιο αιχμηρός στην ανακοίνωσή του, αφού καλεί τους δημοτικούς συμβούλους, που δεν έχουν διάθεση να εργαστούν για το καλό του τόπου, να αποχωρήσουν από το δημοτικό συμβούλιο!

ΕΠΙΣΗΣ, η υπόθεση αυτή ανέδειξε, κατά την εκτίμηση μας, ότι στην Καβάλα υπάρχει ένα πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κατεστημένο, το οποίο θέλει να ελέγχει τα πράγματα, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του και όχι το συλλογικό και πραγματικό συμφέρον του τόπου. Αυτό το κατεστημένο χρησιμοποιεί για τον σκοπό του τη σημερινή δημοτική αρχή και κυρίως τον δήμαρχο, Θόδωρο Μουριάδη, ο οποίος στηρίχθηκε στις πρόσφατες εκλογές από τις δυνάμεις αυτές. Εκείνος ισχυρίζεται πως θέλει να υλοποιήσει το προσωπικό του όραμα, αλλά ταυτίζεται με τις επιθυμίες του κατεστημένου που προαναφέραμε. Η συνέχεια, φοβούμαστε, θα μας δικαιώσει. Είναι κρίμα για την Καβάλα και τους Καβαλιώτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.