ΑΠΌ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ που έκανε ο πρόεδρος της επιτροπής τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Κώστας Πεφάνης, μετά την έγκριση του σχεδίου τουριστικής προβολής του έτους 2020, αντιλαμβανόμαστε πως η νέα δημοτική Αρχή δεν επιθυμεί να αξιοποιήσει τη δουλειά που έγινε τα περασμένα πέντε έτη από τη «Δημωφέλεια». Η διάθεση αυτή φάνηκε από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τη διοίκηση, όταν ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, δήλωσε ενοχλημένος, γιατί η τέως πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου τουριστικής προβολής του Δήμου ένα 24ωρο πριν τελειώσει η θητεία της προηγούμενης δημοτικής Αρχής.

ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ του 2020, επομένως, ο Δήμος Καβάλας θα πορευτεί στον τομέα του τουρισμού με το σχέδιο που θα καταθέσει ο ανάδοχος του έργου. Από τότε και μετά, η σημερινή διοίκηση θα εφαρμόσει τη δική της στρατηγική και θα υλοποιήσει το δικό της όραμα για τον τουρισμό, το οποίο δεν παρουσίασε, ακόμα, στους Καβαλιώτες. «Η σχέση με τον ανάδοχο τελειώνει στις 30 Αυγούστου 2020. Εμείς συζητήσαμε τι θα πράξουμε μετά. Μιλάμε και πάλι για εκθέσεις, για παραγωγή υλικού, όπως άλλωστε περιγράφεται και στο σχέδιο. Γίνεται, όμως, μία αλλαγή στις εκθέσεις», είπε ο Κ. Πεφάνης.

ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ την υποχρέωση ο πρόεδρος της επιτροπής τουριστικής προβολής και ανάπτυξης, να ενημερώσει τους δημότες, αλλά και τους «εταίρους» στην επιτροπή, ποια είναι η φιλοσοφία της δημοτικής Αρχής για τον τουρισμό; Ο Δήμος Καβάλας, ανέφερε, δεν θα συμμετέχει στις εκθέσεις τουρισμού στη Νέα Υόρκη και στη Μόσχα, επειδή θα γίνει περικοπή στις δαπάνες. Όμως, δεν πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια διείσδυσης σε νέες τουριστικές αγορές τα επόμενα έτη; Η παρουσία στην έκθεση της Σόφιας ποια σκοπιμότητα έχει; Οι Βούλγαροι βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των επισκεπτών του Δήμου Καβάλας και θα παραμείνουν για πολλά έτη.

ΠΟΛΎ ΦΟΒΟΥΜΑΣΤΕ ότι η νέα διοίκηση του Δήμου δεν έχει ούτε όραμα, ούτε σχέδιο για τον τουρισμό. Και ακόμα χειρότερα, θα απαξιώσει ότι «χτίστηκε», με επιμονή και σκληρή δουλειά, την περασμένη πενταετία, που ανέβασε τον πήχη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.