Με πρωτοβουλία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, που είναι ένα «ζωντανό κύτταρο» του πολιτισμού, θα διεξαχθεί στην Καβάλα, από τις 6 έως τις 9 Μαΐου 2017, μία μεγάλη συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών Μουσικών Σχολείων της Ελλάδας. Την ιδέα για τη διεξαγωγή της «γιορτής» αυτής είχε ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, Γιάννης Κακάρας, ο οποίος βρήκε αφορμή τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου.

Για ένα τετραήμερο, η πόλη της Καβάλας θα «χρωματιστεί» μουσικά, ανέφερε η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα. Γύρω στους οκτακόσιους μαθητές και καταξιωμένοι καλλιτέχνες, θα αναδείξουν, μέσα από τις ψαλμωδίες, διαλέξεις, σεμινάρια και τα βιωματικά εργαστήρια, τον πλούτο της ελληνικής μουσικής παράδοσης. «Κάποια στιγμή, έπρεπε να τιμήσουμε δεόντως τον Απόστολο Παύλο. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, για την ανεκτίμητη προσφορά του στη Χριστιανική πίστη και στον τόπο. Επιθυμία μας είναι, η εκδήλωση αυτή να γίνει θεσμός», δήλωσε η δήμαρχος Καβάλας, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017.

Παρόντες, επίσης, ήταν ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου, κ. Προκόπιος, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος και ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου, Γιάννης Κακάρας. «Κάθε τι που γίνεται προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου, επευλογείται και ενισχύεται από την Μητρόπολη μας. Στηρίζουμε, επομένως, την προσπάθεια αυτή, γιατί ο σκοπός της είναι ευεργετικός και για τον τόπο», είπε ο κ. Προκόπιος και ευχήθηκε να αναβιώσει η «εβδομάδα του Αποστόλου Παύλου», που διοργάνωσε στο παρελθόν η Ιερά Μητρόπολη Φ.Ν.Θ. «Θέλω να εξάρω τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και να συμπληρώσω, ότι πρέπει να επεκτείνουμε σε όλη τη διάρκεια του έτους τις εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου. Εύχομαι η εκδήλωση να επαναλαμβάνεται με επιτυχία», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, ενώ ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου πρόσθεσε ότι, η δράση είναι παιδαγωγική και έχει στόχο να φέρει την μαθητιώσα νεολαία κοντά στη βυζαντινή μουσική παράδοση. «Τα παιδιά θα ψάλλουν υπέροχους ύμνους στις εκκλησίες και στο κέντρο της πόλης. Θέλουμε να συμμετέχει όλη η κοινωνία στη γιορτή αυτή», είπε.

Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φ.Ν.Θ., μαθητές των Μουσικών Σχολείων θα ψάλλουν βυζαντινούς ύμνους στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, σε επιλεγμένους ναούς Ενοριών της πόλης, ενώ τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 θα κάνουν το ίδιο σε επίσης επιλεγμένα σημεία στο κέντρο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, ακόμα, διαλέξεις από διακεκριμένους μουσικούς και μουσικολόγους στο αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Η δήμαρχος Καβάλας ανέφερε, ακόμα, ότι η παρουσία των μαθητών και των μαθητριών των Μουσικών Σχολείων, θα συμπέσει με τη «Λευκή Νύχτα» και την 1η Μαθητιάδα αθλητισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Η διοργάνωση έχει τον τίτλο: «Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.