Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμμετέχει σε πρόγραμμα: Erasmus+, Βασική Δράση ΚΑ2-Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης, με τίτλο: «My Art and Me» και κωδικό: 2017-1-TR01-KA219-045540_3., που χρηματοδοτείται από το Ι.Κ.Υ. (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) και θα υλοποιηθεί στη διάρκεια δύο (2) σχολικών περιόδων (2017-2018, 2018-2019). Πρόκειται για μία στρατηγική σύμπραξη μεταξύ σχολείων από πέντε ευρωπαϊκές χώρες: την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Τουρκία, και τη Ρουμανία.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, το πρόγραμμα έχει σκοπό, να ανακαλύψουν οι μαθητές, ηλικίας 12 έως 17 ετών, τις παραδοσιακές χειροτεχνίες του τόπου τους, να γνωρίσουν την ιστορία τους, ώστε να εξασφαλιστεί η επιβίωση αυτών, καλλιεργώντας, παράλληλα, το κριτικό τους πνεύμα, προκειμένου να ενεργοποιηθούν ως ευρωπαίοι πολίτες και να μοιραστούν ένα κοινό μέλλον. Σε αυτή την προοπτική, οι παιδαγωγικές δραστηριότητες που προτείνονται επικεντρώνονται στη ξυλογλυπτική, την αγγειοπλαστική, στην αγιογραφία και στις κατασκευές παραδοσιακών μουσικών οργάνων, κεντημάτων φτιαγμένων σε αργαλειό, συνταγογράφηση και εκτέλεση παραδοσιακών συνταγών μαγειρικής, κ.λπ.

Η τελική παραγωγή συνίσταται στη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής πλατφόρμας κοινού και ελεύθερου εκπαιδευτικού υλικού, μία μοναδική πρόσβαση στα διαφορετικά εργαλεία μάθησης που παράγονται κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η τελευταία συνάντηση των εκπαιδευτικών και μαθητών των χωρών πραγματοποιήθηκε στο Denizli της Τουρκίας, από 1 έως και 5 Απριλίου 2019. Οι μαθητές επισκέφθηκαν τα σχολεία της πόλης, διοργάνωσαν έκθεση με είδη κεραμικής, ραπτικής και ξυλογλυπτικής. Συμμετείχαν σε μαθήματα καλλιγραφίας, κεραμικής και μαγειρικής με παραδοσιακές συνταγές του τόπου τους. Παρακολούθησαν ρεσιτάλ πιάνου στην αίθουσα συναυλιών του Fine Art High School Hakki Dere Koylu. Επίσης, έγινε η έκθεση και η αποτίμηση του προγράμματος και δόθηκαν αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.