Την ανάγκη αναβάθμισης του Κλιμακίου Θάσου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία και άμεσης πραγματοποίησης από το αρμόδιο Υπουργείο των απαραίτητων ενεργειών ενίσχυσης της πυροπροστασίας του νησιού, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, υπογραμμίζει ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας/Θάσου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης.

Συγκεκριμένα, κατέθεσε Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό προστασίας του πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην οποία σημειώνει ότι: «η κάλυψη των αναγκών τόσο για στέγαση προσωπικού, όσο και για υλικοτεχνική υποδομή κρίνεται προβληματική και μη επαρκής. Συνεπώς, η ανάγκη αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία Θάσου και η στέγασή του σε δικό της ακίνητο, κάτι το οποίο δικαιολογείται από το μέγεθος του εξοπλισμού και του προσωπικού που διαχειρίζεται, θεωρείται επιβεβλημένη».

Προς επίρρωση κάλυψης της συγκεκριμένης ανάγκης αναφέρει ότι, εντός του Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Θάσου υπάρχει χαρακτηρισμένο οικόπεδο για την ανέγερση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπως και αρκετά διαθέσιμα δημοτικά οικόπεδα, που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες στέγασης της Υπηρεσίας. Υπενθυμίζει ότι, η Θάσος εντάσσεται στις ιδιαίτερα επικίνδυνες περιοχές της χώρας για την εκδήλωση πυρκαγιών σε δάση και δασικές εκτάσεις (ΠΔ 575/1980 (ΦΕΚ 157/Α/1980), καθώς από τα συνολικά 380.000 στρέμματα, τα 300.000 στρέμματα είναι δασική έκταση, δημοτική, ή δημόσια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.