Ιδιαίτερη εντύπωση και ικανοποίηση  προκάλεσε η είδηση πως ο Αντιπεριφεριάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος και ο Βουλευτής Δράμας Κωνσταντίνος Μπλούχος μετά από συντονισμένες ενέργειες κατάφεραν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για την αποκομιδή των απορριμμάτων από τις όχθες της τεχνητής λίμνης του Νέστου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι δύο εκπρόσωποι του νομού είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου και εκτός απροόπτου θεωρείται βέβαιη η χρηματοδότηση του έργου της αποκομιδής του τεράστιου όγκου των απορριμμάτων που έχουν συγκεντρωθεί τα προηγούμενα χρόνια στις όχθες και τα πρανή της λίμνης. Το αίτημα κατατέθηκε στο Πράσινο Ταμείο για χρηματοδότηση και εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους τριακοσίων χιλιάδων ευρώ.  

Το έργο φυσικά και δεν είναι εύκολο όμως είναι αναγκαίο. Το ίδιο έργο είχε υλοποιήσει πριν χρόνια και ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου με χρηματοδότηση που είχε τότε εξασφαλιστεί από την ΔΕΗ. Έκτοτε ουδεμία προσπάθεια έγινε προς την κατεύθυνση αυτή και φυσικά η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της λίμνης δεν έχει προηγούμενο. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που οι κάτοικοι των οικισμών που βρίσκονται κοντά στην λίμνη, έχουν διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση αυτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.