Ο Απόστολος Πετράκης, πρώην σύμβουλος της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.) Δόξα Δράμας, μπορεί να έχει οποιαδήποτε προσωπική διαφορά με οποιονδήποτε, ωστόσο οφείλει να μην εμπλέξει τον ιστορικό σύλλογο στην επίλυση των προσωπικών διαφορών του. Ορθώς, επομένως, δήλωσε την παραίτησή του από την Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία και θέλουμε να πιστεύουμε πως το διοικητικό συμβούλιο θα την κάνει δεκτή. Διότι, αν αποφασίσει να διατηρήσει τον Απ. Πετράκη στην εταιρεία, θεωρούμε πως δεν θα αλλάξει η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), η οποία δεν χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της super league 2, για την περίοδο 2020-2021.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) έχει δύο δικαιοδοτικά όργανα, τα οποία είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους. Δηλαδή, μπορεί το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης (Π.Ο.Α.) να χορήγησε στην Π.Α.Ε. Δόξα Δράμας άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα (στις 12 Οκτωβρίου 2020), ωστόσο, η Ε.Ε.Α. λαμβάνει την οριστική και εκτελεστή απόφαση, για το εάν πρέπει να χορηγηθεί, ή να ανακληθεί μία άδεια.

Η διοίκηση της Π.Α.Ε. Δόξα Δράμας πρέπει να κινηθεί γρήγορα και με γνώμονα το καλό της εταιρείας. Καταρχάς, μπορεί να ζητήσει εγγράφως το σκεπτικό της απόφασης της Ε.Ε.Α. Κι αν θεωρεί πως θίγεται νομικά από αυτό, να υποβάλλει αμέσως αίτηση έφεσης. Οι φίλαθλοι, που δικαιολογημένα βρίσκονται σε ανησυχία τον τελευταίο καιρό, δικαιούνται σωστής ενημέρωσης από τη διοίκηση της Π.Α.Ε. Η ανακοίνωση του συνδέσμου των οργανωμένων φιλάθλων, μετά την παραίτηση του Απ. Πετράκη, ήταν βιαστική. Διότι έγινε «εν θερμώ» και χωρίς την πλήρη γνώση των γεγονότων. Βασίστηκε, μόνο, στη δήλωση του παραιτηθέντα συμβούλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην αντιπαράθεση που είχε με μέλος της Ε.Ε.Α.

Καλώς, ή κακώς, το ελληνικό κράτος λειτουργεί με νόμους, τους οποίους έχουν αρμοδιότητα να εφαρμόζουν τα δικαιοδοτικά όργανα, όπως είναι η Ε.Ε.Α. Ο νόμος, λοιπόν, απαγορεύει την εμπλοκή με το ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα με τις Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρείες, προσώπων που έχουν καταδικαστεί από την Δικαιοσύνη, όπως ο παραιτηθείς σύμβουλος της Π.Α.Ε. Δόξα Δράμας.

Το διοικητικό συμβούλιο είναι θεματοφύλακας της νομιμότητας και των συμφερόντων της εταιρείας. Ο Απ. Πετράκης θα προστατέψει το προσωπικό συμφέρον του, όπως ορίζει, πάλι, ο νόμος, για την «επίθεση» που ισχυρίζεται ότι δέχτηκε από μέλος της Ε.Ε.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.