Επίδομα θέρμανσης ύψους 84 εκατομμυρίων ευρώ θα χορηγήσει η κυβέρνηση, έως το τέλος του 2020, στα οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά. Το επίδομα θα καταβληθεί νωρίτερα και το σχετικό κονδύλιο προβλέπεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2021 που κατατέθηκε στη Βουλή. Θα χορηγηθεί προκαταβολικά στους δικαιούχους και στο α΄ τρίμηνο του 2021 θα γίνει ο έλεγχος των παραστατικών και των στοιχείων, που θα συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) τα νοικοκυριά.

Από 64 έως και 350 ευρώ το επίδομα

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, για κάθε δικαιούχο χορηγείται επίδομα 250 ευρώ, αν η κύρια κατοικία του ανήκει στη γεωγραφική ζώνη Α, 180 ευρώ αν ανήκει στη ζώνη Β, 110 ευρώ για τη ζώνη Γ και 80 ευρώ για τη ζώνη Δ. Το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10%, για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου. Σε κάθε περίπτωση, το επίδομα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 350 ευρώ. Επίσης, το επίδομα μειώνεται κατά 20% για τους μη ορεινούς Δήμους που ανήκουν στις αντίστοιχες ζώνες. Έτσι, το επίδομα αρχίζει από τα 64 ευρώ και φθάνει στα 350 ευρώ, αναλόγως με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τη γεωγραφική ζώνη. Σχετικά με την εκτίμηση για το που θα κυμανθεί η πώληση του πετρελαίου θέρμανσης, οι ειδικοί λένε ότι θα είναι 0,80 ευρώ ανά λίτρο. Οι γεωγραφικές ζώνες προσδιορίζονται ως εξής:

ΖΩΝΗ Α: Νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας.

ΖΩΝΗ Β: Νομοί Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής.

ΖΩΝΗ Γ: Νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου.

ΖΩΝΗ Δ: Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων.

Η περίοδος υλοτόμησης καυσόξυλων στον Νομό Δράμας

Από την 1η Οκτωβρίου άρχισε και θα διαρκέσει έως και τις 16 Νοεμβρίου 2020, η υλοτόμηση καυσόξυλων στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Δράμας στον Νομό Δράμας, εκτός από Κυριακές και τις αργίες. Σύμφωνα με απόφαση του Δασαρχείου, επιτρέπεται η υλοτομία και η μεταφορά δασοπονικών ειδών όπως: γαύρου, πουρναριού, πουρναριού και οστρυάς στις διάφορες περιοχές του Νομού, ενώ απαγορεύεται η υλοτόμηση εντός τεχνητών δασών πεύκης-κυπαρισσιού. Επίσης, επιτρέπει η υλοτομία ξερών ιστάμενων κλαδιών καστανιάς, ύστερα από ειδική άδεια από το αρμόδιο Δασονομείο. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, ανάλογα με την περιοχή, μπορεί κάθε οικογένεια να συγκεντρώσει ξυλεία, είτε 10 τόνων ανά οικογένεια, είτε 8 τόνων ανά οικογένεια, ή ακόμα και 6 τόνους ανά οικογένεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.