Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών επανεμφάνισαν και το φαινόμενο της «λίμνης» στην κοινότητα του Οχυρού στον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου. Τεράστιες ποσότητες νερού συγκεντρώνονται στο χαμηλότερο σημείο του λεκανοπεδίου κοντά στον οικισμό του Οχυρού, απ΄όπου και η μοναδική δίοδος διαφυγής των νερών προς την χαμηλότερη περιοχή του κάμπου της Δράμας, διά του σπηλαίου του Αγγίτη.

Τα νερά μέσα από φυσικές στοές που συνδέονται με το σπήλαιο του Αγγίτη  καταλήγουν στον κάμπο της Δράμας, όμως στην περίπτωση που ο όγκος του νερού είναι μεγάλος, οι υπάρχουσες φυσικές στοές αδυνατούν να απορροφήσουν τόσο γρήγορα όλο το νερό. Αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής είναι να συγκεντρώνονται τα νερά στην συγκεκριμένη περιοχή και να παραμένουν εκεί μέχρι να ολοκληρωθεί η αποστράγγιση προς τα χαμηλότερα. Βέβαιο όσο καταλήγουν εκεί ποσότητες νερού τόσο η διαδικασία της αποστράγγισης παρατείνεται με όποιο αποτέλεσμα έχει αυτό για τις περιοχές που κατακλύζουν τα νερά που στην πλειονότητα τους είναι καλλιεργήσιμες εκτάσεις που σίγουρα επηρεάζουν τον προγραμματισμό των αγροτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.