Πραγματοποιήθηκε το πρώτο μάθημα της παιδικής χορωδίας της Ένωσης Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας, το απόγευμα της Πέμπτης 4 Απριλίου 2019.

Με την καθοδήγηση της καταξιωμένης μουσικού κας. Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, 17 μαθητές των τάξεων του δημοτικού αποτελούν την ομάδα που θα παρακολουθήσει τον πρώτο κύκλο του εκπαιδευτικού μουσικού προγράμματος παιδικής όπερας της ΕΚΔ-ΣΑΦ.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου, το οποίο στοχεύει στο να φέρει σε επαφή τους μαθητές με την κλασική μουσική και την όπερα. Η Ένωση Κυριών Δράμας είναι ο πρώτος οργανισμός στην Ευρώπη που έχει λάβει την απαραίτητη άδεια από την Όπερα του Λονδίνου αλλά και την απαραίτητη εκπαίδευση ώστε να πραγματοποιήσει σωστά το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει με μαθήματα από έμπειρους μουσικολόγους και κινησιολόγους, οι οποίοι θα ακολουθήσουν την μεθοδολογία της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου. Με στόχο την καλύτερη απόδοση των συμμετεχόντων μαθητών το πρόγραμμα έχει χωριστεί σε 2 μέρη. Το πρώτο αφορά τα προπαρασκευαστικά μαθήματα, ώστε όλοι οι μαθητές να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο ενώ το δεύτερο είναι το πρόγραμμα «Create and Sing Carmen» το οποίο και θα καταλήξει με την δημιουργία και παρουσίαση της όπερας  Κάρμεν.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους τους μαθητές δημοτικού ανεξαρτήτου μουσικού υποβάθρου, ενώ πρόθεση του προγράμματος είναι να ενθαρρυνθούν να συμμετάσχουν μαθητές που δεν έχουν κανένα υπόβαθρο.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ-Σ.Α.Φ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here