Ξεκινά σταδιακά η διαδικασία συγκομιδής της πατάτας από τους καλλιεργητές στην περιοχή του Κάτω Νευροκοπίου.  Οι παραγωγοί ξεκινούν την προετοιμασία έτσι ώστε το επόμενο διάστημα να είναι σε ετοιμότητα όταν απαιτηθεί εντατική εργασία και η διαδικασία συγκομιδής θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η φετινή χρονιά δείχνει να ολοκληρώνεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και αν πριν λίγο καιρό η ανομβρία και η έλλειψη αποθεμάτων νερού στο αρδευτικό δίκτυο έμοιαζαν εφιάλτης, όλα κύλησαν ομαλά με μεγάλο κόπο όμως από τους παραγωγούς και φυσικά δραματική αύξηση του προϋπολογισμού. Μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί η παραγωγοί τους, οι καλλιεργητές αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν αντλίες και άλλα μέσα αυξάνοντας το κόστος εξαιτίας της χρήσης καυσίμων. Παρόλα αυτά η παραγωγή σώθηκε και πλέον φτάνει και η ώρα της συγκομιδής.

Δυστυχώς όμως και αυτή η χρονιά δεν είναι «ρόδινη» για τους καλλιεργητές, αφού κατάφεραν να έχουν μια ικανοποιητική παραγωγή δεν μπορούν να έχουν μια αξιοπρεπή τιμή για να πουλήσουν το προϊόν τους. Οι πρώτες ποικιλίες πατάτας που έχουν συγκομιστεί και διατεθεί στην αγορά είχαν τιμή σχεδόν στα όρια του κόστους, γεγονός που ανάγκασε αρκετούς παραγωγούς να μην ξεκινήσουν την συγκομιδή. Βέβαια η συνέχεια είναι ακόμη πιο δυσάρεστη μιας και η τιμή έπεσε ακόμα χαμηλότερα και βεβαίως γίνεται και δυσκολότερη η διάθεση του προϊόντος μιας και είναι περιορισμένη και η ζήτηση. Το επόμενο διάστημα όλοι ελπίζουν σε μια αλλαγή που θα δώσει καλύτερες τιμές στους παραγωγούς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.