Την ενίσχυση του ογκολογικού τμήματος που λειτουργεί στο νοσοκομείο Δράμας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών, ζήτησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Γιώργος Γεωργιάδης, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας είπε ότι, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) καθιέρωσε τη συγκεκριμένη ημέρα (4 Φεβρουαρίου), για να ευαισθητοποιήσει την ανθρωπότητα στην πρόληψη της ασθένειας. Τόνισε, επίσης, την αξία του εμβολιασμού για την ηπατίτιδα Β, χάρη στον οποίο έχει εξαλειφθεί ο καρκίνος στο συκώτι, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον ιό HPV. Ο κόσμος, σημείωσε, πρέπει να δώσει βαρύτητα στην πρόληψη, για τις ασθένειες που αφορούν στον καρκίνο.

Έως το 2010 υπήρχαν 2-3 γιατροί που έκαναν χημειοθεραπείες στη Δράμα

Αναφερόμενος στο ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου Δράμας, δήλωσε ότι δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος με την μία ημέρα την εβδομάδα που γίνονται οι κλινικές εξετάσεις για τους ασθενείς. Από το 1992 έως και το 2010, πρόσθεσε, στο νοσοκομείο Δράμας υπήρχαν 2-3 γιατροί που έκαναν χημειοθεραπείες κατ’ εντολή των ογκολόγων της Θεσσαλονίκης. Αυτό καταργήθηκε ξαφνικά το έτος 2010. Το 2017, επίσης, στην Κομοτηνή ζητήθηκε από τους τότε επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας, Ανδρέα Ξανθό-Παύλο Πολάκη, να ιδρυθεί, πάλι, ογκολογικό τμήμα στη Δράμα. «Μας είπαν ότι πρέπει να συγκεντρώσουμε στοιχεία. Όταν τα συγκεντρώσαμε και τα παραδώσαμε, δεν πήραμε καμία απάντηση», είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, 4.700 ασθενείς μετακινήθηκαν από τη Δράμα προς τη Θεσσαλονίκη και άλλοι 700 προς την Αλεξανδρούπολη με δαπάνες του κράτους. Εάν αυξηθεί ο αριθμός των γιατρών που κάνουν τις χημειοθεραπείες στο ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου Δράμας, ο αριθμός αυτός θα μειωθεί σε μεγάλο ποσοστό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.