Συνεχίζοντας το σχόλιο του προηγούμενου φύλλου της εφημερίδας, προσθέτουμε ότι στις 22 Μαΐου 2018, ημέρα Τρίτη, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Αργύρη Πατακάκη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα την καλύτερη διαχείριση των υδάτινων πόρων στις όμορες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Δράμας-Καβάλας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επάρκεια, κυρίως, για την άρδευση. «Κοινή βούληση όλων είναι, να υπάρχει συνεννόηση και συντονισμός, έτσι ώστε να βρεθούν άμεσα οι λύσεις και να γίνουν οι σχετικές παρεμβάσεις. Η επίλυση του προβλήματος και η ορθολογική διαχείριση των διαθέσιμων υδάτων, άμεσα και μακροπρόθεσμα, αποτελεί επιτακτική ανάγκη, καθώς επηρεάζει την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, που τόσο συμβάλλει στην εθνική και τοπική οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας.

Οι λέξεις «κλειδί», επομένως, είναι: συνεννόηση και συντονισμός. Ισχύουν και στην περίπτωση της υδροδότησης του Δήμου Καβάλας από τις πηγές Βοϊράνης. Η «σπατάλη» του νερού για αρδευτική χρήση, θεωρούμε, πρέπει να ανησυχεί περισσότερο τον δήμαρχο Δοξάτου, Δημήτρη Δαλακάκη, απ’ ότι η σύνδεση του δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων του Δήμου Καβάλας, με τον κεντρικό αγωγό που μεταφέρει το νερό από τις πηγές Βοϊράνης προς την πόλη της Καβάλας.

Του συνιστούμε, λοιπόν, να συμμετέχει στην προσπάθεια για τον εξορθολογισμό της χρήσης των υδάτινων αποθεμάτων των πηγών για την άρδευση των καλλιεργειών και να κάνει τη σύγκριση με τις ποσότητες που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των αναγκών των νοικοκυριών του Δήμου Δοξάτου.

Το βέβαιο είναι, ότι η αντιπαράθεση δεν θα βοηθήσει καμία πλευρά να διαχειριστεί τους υδάτινους πόρους, με σύνεση και προς όφελος των κατοίκων και των αγροτών. Η καλή γειτονία επιβάλει τη συνεργασία και την καλή σχέση, από την οποία είναι κερδισμένοι όλοι.

Υ.Γ. Από τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, αλλά και βουλευτών του κόμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς), είναι προφανές ότι δεν θέλουν να αντιληφθούν τη σοβαρότητα του ζητήματος της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων. Δεν πρόκειται για ελληνικό καπρίτσιο, αλλά απόφαση που θα δρομολογήσει δυσμενείς εξελίξεις για όλη τη βαλκανική χερσόνησο. Η Ελλάδα, είναι ο μοναδικός πυλώνας που μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη και την πρόοδο. Αλλά και να αποτρέψει την αποσταθεροποίηση στην πολύπαθη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.